Automatisk debitering vid besök på återbruket

Från 1 mars 2024 debiteras du som är företagskund hos oss automatiskt när du besöker något av våra 18 återbruk. Ditt nuvarande återbrukskort gäller till och med 2023-12-31. Nytt är också att du behöver ett avlämnarintyg för att få lämna in farligt avfall.

Det nya systemet blir helt enkelt mer rättvist mot alla och vi tror att det kommer bidra till minskad köbildning och ökad miljönytta när fler kunder åker med mer avfall färre gånger.
För att förbereda dig på förändringen har vi två fria månader, januari och februari 2024. Du kan fortsätta besöka återbruket under dessa månader genom att ha ditt nuvarande återbrukskort synligt i framrutan.

Så fungerar automatisk debitering på våra återbruk

Sensorer vid infarten läser av registreringsskylten på din företagsbil (lätt lastbil). Om du använder en personbil i ditt arbete, kontakta personal för att registrera besöket. Har du en personbil som förmånsbil så debiteras inte besöket.

Priser och fakturering

Varje besök kostar 400 kr exkl. moms. Faktura skickas månadsvis till det företag som bilen är registrerad på. Vill du uppdatera dina faktureringsuppgifter efter 1 mars 2024, kontakta marknad@vafabmiljo.se.

Avlämnarintyg för farligt avfall

Från och med 1 januari 2024 behöver du ett avlämnarintyg för att få lämna in farligt avfall. Intyget skapar du via El-kretsens app Verksamhetsavfall och visar upp för personalen på återbruket. Appen Verksamhetsavfall laddar du ner i AppStore eller Google Play.

Här kan du läsa mer om automatisk debitering

Andra nyheter