Risk för förseningar på grund av snö och halka

Skola och utbildning

Logotyp VafabMiljö Logotyp VafabMiljö
Podd: Let’s talk rubbish

Om miljöinformatörerna

Vi heter Kaj, Natalie och Emilia och det är någon av oss du träffar när du bokar ett besök.

Kaj fick sin första fasta anställning på Vafab, som vi hette då, redan 1986 och har på nära håll kunnat följa en spännande utveckling från dåtidens soptippar till dagens hållbarhetsarbete med återvinning och avfallsminimering i fokus. På sin lediga tid gillar Kaj att leta skatter med sin metalldetektor.

Natalie är samhällsvetaren som började sin karriär på återbruket, där hon fascinerades av sorterings- och avfallsfrågor. Intresset ledde henne vidare till en roll som miljöinformatör. Natalie brinner lite extra för biogas, som görs av bananskal och andra matrester, och åker gärna på loppis när hon är ledig – i sin biogasbil så klart.

Emilia har alltid sorterat hemma och tycker återvinning är viktigt. Hennes intresse för att jobba med avfall tog fart när hon var i Ghana i Afrika och såg hur det ser ut när det inte finns möjlighet till återvinning av avfall. Emilia brinner lite extra för hur vi kan minska vårt avfall genom att tänka på hur vi konsumerar. På fritiden tycker Emilia om att vara ute i naturen och fotografera.

Våra miljöinformatörer Våra miljöinformatörer