Skola och utbildning

Podd: Let’s talk rubbish

Skola

Här på våra sidor för skolinfo kan du som pedagog läsa mer om de miljöföreläsningar och studiebesök vi erbjuder, samt ta del av utbildningsmaterial för skolan.

Under flikarna hittar du information hur du bokar studiebesök eller miljöföreläsningar, samt utbildningsmaterial och länktips ni kan använda er av i undervisning kring avfall och miljö. Våra utbildningar riktar sig till elever från förskoleklass ända upp till högskola. Vi erbjuder också en introduktion till sortering och avfall för SFI-elever.

När du bokar ett studiebesök på någon av våra anläggningar, eller en miljöföreläsning på er skola eller hos Vafabmiljö, träffar ni våra miljöinformatörer som håller en inspirerande och innehållsrik lektion anpassad för era elever. Under lektionerna pratar vi om olika typer av avfallshantering, konsumtion, vår miljöpåverkan och hur vi kan göra för att leva mer hållbart. Du kan läsa mer om våra olika föreläsningar via länken. Länk till Föreläsningar.

Från årskurs fyra kan du boka ett studiebesök hos oss. Under studiebesöket kombineras miljöinformation med en rundtur på någon av våra anläggningar. Du hittar all  information om studiebesöken via länken. Länk till Studiebesök