Kilbo skola i Sala vann första pris

Guldäpplet, VafabMiljös miljö- och hållbarhetspris, delades ut till fyra skolor som utmärkt sig genom sitt sätt att arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor.

Samtliga vinnare av Guldäpplet 2019 i trappan på Stadshotellet i Västerås. Samtliga vinnare av Guldäpplet 2019 i trappan på Stadshotellet i Västerås.
Samtliga vinnare av Guldäpplet 2019 Foto: Per Groth

Första priset togs hem av Kilbo skola i Sala för sitt projekt Rädda Viggsjön. Andra priset gick till Norra Vallbyskolan i Västerås som odlar blommor, chili och potatis, men också demokrati och förmågan att samarbeta. Det tredje priset kammades gemensamt hem av Elundskolan och Munktorpsskolan i Köping, som med material som annars hade slängts syr kaniner i textil i projektet Hope.

– De här skolorna har alla gjort ett fantastiskt jobb och på olika sätt imponerat på oss, säger Carina Färm, VD på  VafabMiljö. Så mycket engagemang, handlingskraft och framtidstro som eleverna och lärarna förmedlar; det känns bra i både mage och hjärta. 

Tårta med logotypen Guldäpplet i gult och blått. Tårta med logotypen Guldäpplet i gult och blått.

Kilbo skola vann första pris

2019 års finalister bestod av:  Kilbo skola vann första pris och fick en check på 30 000 kronor.  Andra pris gick till Norra Vallbyskolan som vann 20 000 kronor. Och tredje pris på 10 000 kr fick Elundskola och Munktorpsskolan dela på.

Prisutdelningen ägde rum på Stadshotellet i Västerås fredagen den 29 november 2019. Pristagarna fick ta emot ett diplom med motivering och varsin check.

Läs fler artiklar taggade som: Guldäpplet

Relaterade artiklar