Förpackningar tas ej emot på återbruket

Vafabmiljö tar ej emot förpackningar på återbruket. Företag och verksamheter kan lämna sina förpackningar kostnadsfritt på Stena Recycling i Västerås och Hallstahammar.

Företag och verksamheter kan lämna sina förpackningar kostnadsfritt på Stena Recycling i Västerås.

  • Stena Recycling i Västerås tar emot förpackningar av papper/kartong, plast, metall och övriga förpackningsmaterial. De tar ej emot förpackningar av färgat eller ofärgat glas eller trä.
    Adress: Stena Recycling, Stenbygatan 8, 721 36 Västerås. Öppettider: vardagar 7.00-16.00.
     
  • Stena Recycling i Hallstahammar tar endast emot förpackningar av färgat eller ofärgat glas samt trä.
    Adress: Stena Recycling, Olbergavägen 8, 724 92 Hallstahammar. Öppettider: vardagar 7.00-16.00.

Här kan du se var din närmaste mottagningsplats ligger och läsa om vad som gäller innan du åker för att lämna förpackningar från din verksamhet: Hitta mottagningsplats – NPA

Bakgrund till beslut

Det förpackningsavfall som uppstår i din verksamhet, ska källsorteras och lämnas till återvinning. Från den 1 januari 2024 ska ansvarig producentansvarsorganisation erbjuda en mottagningsplats per län. Systemet ska sedan byggas ut kontinuerligt fram till 2026, då ska det finnas minst en mottagningsplats per kommun. Det är Naturvårdsverket som beslutar om utbyggnaden av mottagningsplatser. Naturvårdsverket har meddelat att Näringslivets Producentansvar har den största marknadsandelen och därmed ska ansvara för att ordna och driva mottagningsplatser för verksamhetsavfall.

Vid frågor är du välkommen att kontakta:

Näringslivets Producentansvar (NPA) – Mot framtidens producentansvar – NPA

Stena Recycling – Stena Recycling – It starts here!

 

 

Andra nyheter