Mikkey Dee som konstverk på nyinvigda återbruket i Skinnskatteberg

Solen sprack fram mellan molnen när Vafabmiljö nyinvigde det nyrenoverade återbruket i Skinnskatteberg den 2 oktober. Bland besökarna fanns allt från förskolepedagoger och återbruksbesökare till politiker och tjänstemän i kommunen. Under invigningen täckte vi av ett konstverk av rockikonen Mikkey Dee, trummis i The Scorpions, skapat i återbrukat material.

Avtäckt konstverk Avtäckt konstverk
Sabine Dahlstedt, Vafabmiljös förbundsdirektör och Jonas Henriksson, konstnär med konstverket föreställande Mikkey Dee i Scorpions

Konstverket kommer från och med nu att välkomna återbrukets besökare. Mikkey Dee gav återbruket sin välsignelse genom en hälsning som lästes upp av konstnären Jonas Henriksson som också arbetar som chaufför på Vafabmiljö
– Det är en ära! Jag tycker det är en rolig idé och jag gillar hela kulturen kring skrot och skrotgubbar, sade Mikkey Dee till P4 Västmanland efter invigningen.
Syftet med ny skyltning, nymålade hus och budskap målade på marken är att få besökarna att uppleva återbruket som en lugn och trevlig plats där de lämnar resurser för återbruk och återvinning. Det är ett viktigt steg i Vafabmiljös arbete att främja återvinning och hållbarhet i regionen.
Till dig som inte kunde vara med på nyinvigningen finns ett reportage från P4 Västmanland att lyssna på.

Världsstjärnan hamnar på återbruket – P4 Västmanland | Sveriges Radio

Sorteringsguiden

Få reda på hur du bäst sorterar ditt avfall.