Restaurang och hotell

Livsmedelsavfall, glas och förpackningar av olika slag är vanliga avfallstyper inom hotell och restaurang. I stora kök uppkommer även stora mängder fett, till exempel frityrolja. Inom hotell är det mycket textilier som byts ut. Vi har lösningar för de allra flesta avfallsslagen. Boxar för farligt avfall, kärl, containrar, komprimatorer och balpressar andra materialslag. Nedan har vi samlat ett gäng tjänster som kan hjälpa dig i din verksamhet. Och du, hör gärna av dig för ett möte eller konsultation. Vi hörs!

Kontaktperson

Relaterade tjänster

Vanliga frågor

Ja, vi kan be chauffören ringa dig innan om det finns en särskild anledning, som till exempel en låst bom.

Samla in oljan och fettet i lämpliga behållare, till exempel en PET-flaska. Märk behållaren och lämna in till återbruket. Är det bara lite kan du torka ur stekpannan med hushållspapper innan du diskar den. Släng pappret i matavfallspåsen. Verksamheter ska ha en godkänd lösning för hämtning av frityrolja.

Matavfallspåsar/-säckar i olika storlekar går bra att beställa genom att kontakta oss.

Vi erbjuder kärl, containers och andra behållare i flera olika storlekar:

  • Kärl: Kärl finns i storlekar från 190 liter upp till 660 liter.
  • Containers: Vi har en mängd olika containrar för uthyrning, bland annat liftdumper, lastväxlarflak, rullflak och frontcontainer. Föreningar och samfälligheter kan hyra container för trädgårdsavfall. Vi kan då till exempel köra ut containern en fredag och hämta följande måndag.
  • Rullstöd: Rullstöd är en hög bur med hjul. Det underlättar vid hämtning av wellpapp och passar företag som har mindre volymer av återvinningsbara förpackningsmaterial.

Ta gärna kontakt med någon av våra säljare för prisuppgift och mer information. Du hittar kontaktuppgifter till dem under Kontakta oss.

Du kan göra en digital ansökan här.

Om du inte har möjlighet att göra din ansökan digitalt, kontakta oss så skickar vi en pappersblankett.
Det är avgiftsfritt att ändra abonnemang, däremot införs en bindningstid på 6 månader.