Ändrade dagar för sophämtning vecka 25

Gäller i Köping, Arboga, Kungsör, Fagersta, Norberg, Skinnskatteberg, Sala, Heby, Hallstahammar, Surahammar och Västerås

Midsommarhelgen medför förändringar i sophämtningen. Det sker ingen hämtning på midsommarafton den 23 juni. Ni som har hämtning tisdag till fredag vecka 25 ställer ut sopkärlen senast kl 06:00 en dag tidigare än normalt. Ni som har hämtning på måndagar får hämtat som vanligt.

Låt kärlen stå tills de blir tömda. Frågor om sophämtningen besvaras av respektive kundservice, se nedan.

Ordinarie hämtningsdag Ny hämtningsdag
Tisdag 20 juni Måndag/tisdag 19-20 juni
Onsdag 21 juni Tisdag/onsdag 20-21 juni
Torsdag 22 juni Onsdag/torsdag 21-22 juni
Fredag 23 juni Torsdag 22 juni

 

Telefonnummer till Kundservice

Köping, Arboga och Kungsör ringer VMKF på tfn 0221-67 00 90
Övriga kommuner ringer VafabMiljö på tfn 020-120 22 20

Problem med flugor i Västerås

Det är problem med flugor runt om i Västerås, vilket bland annat rapporterats i lokal media. Även på avfallsanläggningen på Gryta är det fler flugor än normalt. Det har dock inte skett några förändringar i avfallshanteringen hos oss på VafabMiljö, förutom att mängden avfall är något större än vanligt. Enligt Anticimex är den främsta orsaken till fluginvasionen väderbetingad. En kall vår som följdes av rejäl värme gav förutsättningar som gjort att flugorna haft en explosionsartad tillväxt runt om i Västerås. Vi har anlitat Anticimex för att hjälpa oss med flugbekämpningen här på Gryta avfallsanläggning. De kommer också att hjälpa oss att ta fram en plan för bekämpning och förebyggande aktiviteter.
Vi hoppas att flugorna minskar, så vi alla kan njuta av sommaren.

Foto: Per Groth

VafabMiljö söker en Drifttekniker

Vi har nyligen rekryterat men behöver ytterligare förstärkning. Vill du vara med och jobba med teknik i framkant för vår miljö och framtid? Är du dessutom en teknisk problemlösare med erfarenhet, driv och processtänkande så kommer du att passa utmärkt i vår grupp.

Hos oss på VafabMiljö får du vara en del i ett härligt gäng med kompetenta kollegor som arbetar med förädling av vårt avfall för att producera biogas. Avdelningen Process och underhåll ansvarar för att rena olika typer av vatten och flytande avfall från våra avfallsanläggningar, utvinna och nyttiggöra gas från deponierna, behandla organiskt avfall samt producera och distribuera biogas i form av fordonsbränsle. Avdelningen har anläggningar i alla kommunalförbundets kommuner. Vi är stolta över vår produktion – Detta kan du inte arbeta med någon annanstans!

Hur ser din arbetsdag ut?

Som drifttekniker på enheten ”Gas” har du en viktig roll i vår verksamhet och kommer att arbeta med förebyggande och avhjälpande underhåll, drift- och processövervakning samt rondering. En del av tjänsten innebär att ständigt arbeta med förbättringar av anläggningar och arbetssätt. Genom arbetet inom olika utvecklings- och förbättringsprojekt förväntas du bidra med klokhet och engagemang. Hos oss är arbetet brett och varierande och vi utför ansvarsfullt alla förekommande arbetsuppgifter. I tjänsten så samarbetar du med kollegorna inom arbetsgruppen ”Gas” men också naturligt med övriga medarbetare inom avdelningen Process och underhåll. Kopplat till arbetet kommer du också att ha kontakter med entreprenörer och kunder. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Vem är du?

Vi söker dig som har god teknisk kompetens inom exempelvis mekanik, drift-, el- eller processteknik. För att lyckas i arbetet ställs krav på att du är engagerad, drivande, analytisk med god struktur i arbetet samt har ordningssinne och arbetar på ett säkerhetsmedvetet sätt. Ett tekniskt intresse och en förmåga att lösa problem är viktigt i denna roll. Vi ser gärna att du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och kan uttrycka dig bra i tal och skrift.

Kompetenskrav

  • Tekniskt inriktad gymnasieutbildning, yrkeshögskola, högskola
  • Erfarenhet från tjänst som drift- eller underhållstekniker inom områden som gas, VA, processindustrin eller energibranschen.
  • God teknisk kompetens inom exempelvis mekanik, drift-, el- eller processteknik.
  • B-körkort

Vi erbjuder dig

VafabMiljö står inför en stor och rolig utmaning och vi kan erbjuda en intressant arbetsplats där vi vill att våra medarbetare utvecklas för att driva VafabMiljös utveckling. Här bryr vi oss om varandra och vår arbetsmiljö.

Om du vill veta mer om tjänsten

Enhetschef Roger Engstrand 021-39 92 56.
HR-konsult Eva Schmidinger 021-39 39 73.
Facklig representant Anders Virsberg, SEKO, 021-39 92 49.

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Referensnummer: A693274.

Så här ansöker du

Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen att söka tjänsten redan idag, dock senast 23 juli 2017. I denna rekrytering samarbetar vi med Västerås stad.

Du ansöker via denna länk

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till erbjudanden om annonser och rekryteringstjänster.

VafabMiljö är ett kommunalförbund bildat av kommunerna i Västmanland samt Heby och Enköpings kommuner. VafabMiljö arbetar med långsiktigt hållbar avfallshantering. Målet är i första hand att avfallsmängderna ska minskas, det återstående avfallet ska betraktas som en resurs och återvinnas så långt det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Med stor miljömedvetenhet bidrar vi dessutom till en hållbar framtid. Var med och gör skillnad för miljön tillsammans med oss!

Läs mer på http://www.vafabmiljo.se/

Foto: Per Groth

Kundservice håller lunchstängt under sommaren

Om du har frågor om abonnemang, restavfall eller matavfall/bioavfall kan du vända dig till vår Kundservice.
På grund av sommarsemester och färre personal under vecka 27-31, kommer VafabMiljö’s kundservice att hålla lunchstängt mellan kl 12-13. Detta gäller från den 3 juli till och med den 4 augusti.

Kontakta oss

Det går att kontakta VafabMiljös kundservice på telefonnummer 020 – 120 22 20. Under sommaren når du oss vardagar mellan kl 7-12 och kl 13-16. Efter den 4 augusti håller kundtjänsten öppet vardagar mellan kl 7 och kl 16.
Det går även att skicka ett meddelande till VafabMiljö via e-post kundservice@vafabmiljo.se så kontaktar våra medarbetare dig inom kort.

Ha en trevlig sommar!

Begränsad framkomlighet under vecka 22 och 23 på Återbruket i Norberg

Under vecka 22 och 23 kommer vi att genomföra reparation av rampen, på Återbruket i Norberg. Detta kan medföra begränsat utrymme inom området.

Vi ber om överseende över detta och hoppas att reparationen av rampen kommer att åtgärdas så fort som det är möjligt.

Viktig information till dig som lämnar farligt avfall

Det händer att Återbruken får in omärkt avfall som är farligt. VafabMiljö uppmanar därför alla privatpersoner att märka upp flaskan/burken med det farliga avfall som du lämnar in på Återbruket.

Det är jätteviktigt ur säkerhetssynpunkt både för våra medarbetare men också för privatpersoner som vistas på våra anläggningar.

Tack för din hjälp och förståelse!

Insamling av cyklar startar på Återbruket Bäckby och Ängsgärdet!

Från och med onsdag 24 maj kan du lämna gamla eller trasiga cyklar på Återbruket Bäckby och Ängsgärdet i Västerås. De insamlade cyklarna skickas till CykelAccess där de renoveras och säljs i butik. Butiken ligger på Bellmansgatan 12 i Västerås. Insamlingen på Återbruket är ett samarbete mellan VafabMiljö och företaget Accessum som driver butiken CykelAccess.

Butiken är öppen

Det var den 9 maj som CykelAccess slog upp portarna till sin butik, som säljer begagnade, renoverade cyklar till förmånliga priser. Cyklarna är sådana som tidigare har övergetts eller skänkts men som CykelAccess tagit vara på och reparerat för att nu kunna sälja. En vinst för både dig och miljön!

Här finns CykelAccess

Bellmansgatan 12
722 22 Västerås
Telefon : 0704-331764
E-post: cykelaccess@accessum.se

Facebooksida: https://www.facebook.com/Accessum/?fref=ts