Foto: Per Groth

VafabMiljö söker Transportplanerare

Vill du vara med och jobba i en organisation som arbetar för vår miljö och framtid? På VafabMiljö söker vi just nu en transportplanerare till vår avfallsanläggning i Västerås. Vi ser fram emot att få träffa dig!

Du kommer att tillhöra vår enhet Transport och Logistik och ansvara för att alla transporter sker så effektivt som möjligt. På enheten arbetar tre erfarna transportplanerare som ansvarar för olika distrikt. Vi söker nu dig som ska få ansvara för region Mitt. Du kommer att vara placerad på vårt kontor på Gryta och arbeta under kontorstid, 7–16. Nästa år flyttar vi in i våra nya (återvunna) lokaler i centrala Västerås, där det finns goda pendlingsmöjligheter.

Hur ser din arbetsdag ut?

Som transportplanerare har du en viktig roll inom transport och logistik på VafabMiljö. Tillsammans med dina kollegor ansvarar ni för att våra transporter ska vara så miljöeffektiva som möjligt. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är inom service och administration, där en stor del av arbetet består av att kontrollera avtal och körningar via ärendehanteringssystemet Future. Du kommer även att arbeta med uppföljning av avtal och ha kontakt med entreprenörer och förare. Vidare ingår hantering av avvikelser, reklamationer och fakturahantering. I arbetet ingår också utveckling av morgondagens körschema, där du får möjlighet att påverka framtidens logistik – så att vi kan fortsätta att vara i framkant gällande effektivitet och miljö.

Vem är du?

Vi söker dig med energi och som har lätt för att lyfta blicken och se helheten. Här trivs du som tycker om att arbeta med serviceinriktade och administrativa uppgifter i högt tempo. En stor del av tjänsten innebär telefon- och mejlkontakt med interna och externa personer, därför ser vi att du som söker har god förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt. Vi förväntar oss även att du precis som oss tycker om att samarbeta – samtidigt som du är självgående och tar ansvar för din uppgift.

Du har:

 • Avslutad gymnasieutbildning
 • Eftergymnasial transportutbildning alternativt arbetslivserfarenhet inom logistik
 • Erfarenhet av avtalsuppföljning och behandling samt analys av uttagna data
 • Erfarenhet av att arbeta i olika datasystem
 • God kunskap i Officepaketet
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • ADR-utbildning
 • Erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssystemet Future
 • Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor

Vi erbjuder dig

VafabMiljö står inför en stor och rolig utmaning och vi kan erbjuda en intressant arbetsplats där vi vill att våra medarbetare utvecklas för att driva VafabMiljös utveckling. Här bryr vi oss om varandra och vår arbetsmiljö. VafabMiljö vill spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Om du vill veta mer om tjänsten

Enhetschef Peter Rados 021-39 35 63.
HR-konsult Linda Englin 021-39 39 71.
Facklig företrädare, Vision, Anna Helsing 021-39 35 17.

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Så här ansöker du

Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen att söka tjänsten redan idag. Sista ansökningsdag är den 3 oktober 2018. I denna rekrytering samarbetar vi med Västerås stad. Du söker tjänsten via denna länk

Foto: Per Groth

Mobila Återbruket kommer till Virsbo den 26-27 september

Passa på att lämna dina gamla eller trasiga saker till återvinning. Den 26-27 september kommer det Mobila Återbruket till Virsbo.

Var: Grusgropen, bruksvägen
Tid dag 1: kl. 14 – 18
Tid dag 2: kl. 9 – 12 samt 14– 18.

Det här kan du lämna till det Mobila Återbruket

 • Trä
 • Metallskrot
 • Plast
 • Wellpapp och kartonger
 • Kyl- och frysskåp
 • Trädgårdsavfall
 • Farligt avfall – från hushållen
 • El-avfall
 • Vitvaror
 • Tapeter, Takpapp, Gummi
 • Textilier
 • Isolering och Glas
 • Soffor och Sängar
 • Gips
 • Pant (aluminiumburkar och PET-flaskor)

Lämna ej: Förpackningar och tidningar lämnas till den insamling som finns på din ort. Skrymmande och tungt material, fyllnadsmassor samt tryckimpregnerat trä hänvisas till närmsta Återbruk. Däck lämnas till återförsäljare.

Foto: Per Groth

Deponi för farligt avfall stängd 25-26 september

Vi vill informera om att vår deponi för farligt avfall (klass 1 deponi) på Gryta i Västerås är stängd tisdag och onsdag 25-26 september. Då kan vi inte ta emot massor till lagerplatsen 11701 (se transportdokument) som t. ex. PAH-asfalt och massor över FA.

Deponin öppnar igen på torsdag den 27 september, då är du välkommen som vanligt.

Vid frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice via tel. 021-39 35 20 eller kundservice@vafabmiljo.se

Mårtsbo Omstart i Sala är stängd under vintern

Omstarten i Mårtsbo i Sala är öppen under vecka 18 – 39. Under den perioden är du välkommen att lämna ditt hushålls­avfall här (restavfall, matavfall och förpackningar). Under vinterperioden, vecka 40 – 17, är Omstarten i Mårtsbo stängd. Det beror på att vägen under vintertid inte är säker att köra på. Du är välkommen att lämna ditt avfall till övriga Omstarter i Sala kommun som är öppna året runt. Den närmaste ligger i Möklinta.

Tack för att du sorterar!

Allmiljö får i uppdrag att hämta hushållsavfall i flera kommuner

Från och med 1 oktober får Allmiljö i uppdrag av VafabMiljö att sköta insamlingen av hushållsavfall i de västra delarna av Västmanland. I uppdraget ingår Arboga, Köping, Kungsör, Hallstahammar, Surahammar, Skinnskatteberg, Fagersta och Norberg.

Du som kund kommer inte märka någon skillnad annat än att bilarna under hösten kommer att bytas ut från VafabMiljös blåa bilar till Allmiljös vita.
Hämtningsdagarna är fortfarande desamma men klockslaget kan ändras. Om du har några frågor – gör som vanligt, kontakta VafabMiljös kundservice på 020-120 22 20, eller kundservice@vafabmiljo.se

Vi ber om lite extra tålamod under inkörningen, tack för din förståelse.

Snart slutar sommarhämtningen

För dig som har sommarhämtning av avfall, tömmer vi sista gången vecka 38/39, beroende på om du har tömning jämn eller ojämn vecka. Passa på att lägga ditt avfall i kärlet innan dess. Därefter får du beställa budning av ditt avfall och då hämtas det vid nästa ordinarie tömning. För budning kontaktar du vår kundservice på 020-120 22 20, epost: kundservice@vafabmiljo.se

Tips! Ta bort dina kärl från vägen efter sista sommarhämtningen och förvara dem på tomten för att undvika att de blir sönderkörda under vintersäsongen.

Vi önskar dig en skön höst!

Foto: Per Groth

Ris, kvistar och grenar komposteras hemma eller lämnas till Återbruket

Ris, kvistar och grenar hör inte hemma i det bruna kärlet. Det ställer till problem för chauffören. Materialet fastnar i inkastluckan på sopbilen när kärlet töms. Det innebär att chauffören måste rensa inkastluckan manuellt. Innehållet i de bruna kärlen går till biogasanläggningen i Västerås. Om ris, kvistar och grenar följer med ställer de till problem när vi gör biogas och biogödsel.

Kompostera hemma

Det bästa du kan göra med ris, kvistar och grenar är att kompostera materialet i din trädgård. Du slipper transporter och mullen kan användas till jordförbättring. Om du inte har någon hemkompost är du välkommen till Återbruket som har behållare för Ris och Grenar/Trädgårdsavfall. Och du, kom ihåg att tömma säcken!

Öppettider Återbruket

Undvik plastpåsar kring matavfallet

Läcker matavfallspåsen? Använd påshållaren, den ventilerar påsen och håller den torr. Undvik att lägga matavfallspåsen i en plastpåse, det gör att påsen blir blöt och dessutom förstör plastpåsar processen i vår biogasanläggning. Om du ändå upplever att påsen blir blöt, använd dubbla papperspåsar. Mer tips om matavfallet och hur du håller påsen torr finns på vår hemsida här.

Avfall Sveriges kampanj utsett till världens bästa

Vi gratulerar Avfall Sverige vars kampanj Miljönär blivit utsett till världens bästa. Att det är smart och coolt att laga, låna och återanvända är ett budskap som nu vunnit internationellt erkännande genom Iswa Communication Award. Kampanjen lyfter frågan om förebyggande av avfall och en hållbar konsumtion på ett kreativt sätt.

Juryn lyfte bland annat fram kampanjens bildspråk, med annonser utformade som ”vanliga” modeannonser, och att kampanjen genom konkreta exempel visar att det varken är dyrt eller tråkigt att konsumera mer hållbart.

– Avfallshanterare världen över noterar ökande avfallsmängder och att mycket av det som slängs skulle kunna återanvändas. Att det var en kampanj om återanvändning som vann visar att branschen inser nödvändigheten av att ändra livsstil och hushålla bättre med resurserna, säger Anna-Carin Gripwall, kommunikationschef för Avfall Sverige.

Läs hela artikeln här

 

Vi tar emot din fallfrukt som blir biogas!

Nu kan du lämna fallfrukt i särskilda behållare på flera av våra Återbruk i regionen. Av fallfrukten gör vi sedan biogas, ett miljövänligt bränsle till bilar, bussar och sopbilar. Visste du att ett kilo nedfallna och kanske maskätna äpplen kan driva en biogasbil en hel kilometer!

På dessa Återbruk har vi separat insamling av fallfrukt

 • Gryta
 • Hälla
 • Stenby
 • Ängsgärdet
 • Bäckby
 • Enköping
 • Sala
 • Hallstahammar
 • Surahammar
 • Fagersta
 • Köping

På övriga Återbruk sorterar du din fallfrukt som vanligt i behållaren för ”Gräs, Löv, Fallfrukt” eller ”Trädgårdsavfall”.

Välkommen med din fallfrukt!