Insamling av sportutrustning den 21/1 inför öppningen av Fritidsbanken i Västerås

Foto: Fritidsbanken

I februari öppnar Fritidsbanken i Västerås.  Nu behöver de din hjälp! Du kan lämna in din gamla sportutrustning den 21 januari på två ställen i Västerås.

Fritidsbanken är som ett bibliotek för sport- och fritidsutrustning. Har du gammal sport- och fritidsutrustning som du inte behöver så tar Fritidsbanken gärna emot den. Fritidsbankens verksamhet bygger nämligen på återbrukat material.

Öppnar i Västerås

Fritidsbanken öppnar den 27 februari i Västerås på Kokillgatan 1 på Bäckby.

Insamling

Den 21 januari kl. 9-15 är det insamling av sport- och fritidsutrustning på två ställen i Västerås;
 • I Fritidsbankens lokal på Kokillgatan 1
 • På Rocklundaområdet
Du kan då även träffa spelare från några av stans elitklubbar!

Fritidsbanker i VafabMiljö-regionen

Det finns än så länge två till Fritidsbanker i vår region. Den ena ligger i Örsundsbro (nära Enköping) på Idrottsvägen 6. Den andra ligger i Sala på Kungsgatan 20, fd Café Dreambook.
 
Häng på och återbruka mera!
Läs mer om fritidsbanken på http://www.fritidsbanken.se/ eller på www.facebook.com/fritidsbanken

Prisjustering på stalldynga

VafabMiljö kommer att genomföra en prisjustering på mottagning av stalldynga.

Prisjusteringen baseras på ökade kostnader för behandling och transporter.

Det nya priset gäller fr. o. m. den 1 februari  2017.

Kontakta oss gärna för prisinformation på innesalj@vafabmiljo.se

 

VafabMiljö söker en Utesäljare

Foto: Per Groth

Vi är i en spännande utvecklingsfas! Nu söker vi dig som är affärsdriven, ser helhetslösningar och brinner för goda kundrelationer.

Hos oss får du möjlighet att bidra till förbättring av det viktigaste vi har – vår miljö. Tjänsten är placerad på enheten Marknad under avdelningen Hållbarhet & Kommunikation.

Hur ser din arbetsdag ut?

Som utesäljare kommer du arbeta med nykundsbearbetning samt utveckling och merförsäljning av redan befintliga kunder hos VafabMiljö. Du är aktiv och närvarande hos dina kunder men även tillgänglig och tar emot de kunder som själva tar kontakt. Vidare innebär rollen administration i form av anbud- och offerförfrågningar. Du planerar och strukturerar själv din arbetsdag med rätt prioriteringar av kundbesök och administration. Hela tiden i strävan för att nå dina uppsatta mål. Som utesäljare skräddarsyr du den bästa lösningen för kund och strävar alltid efter service i världsklass och hundra procent nöjda kunder.

Kompetenskrav

 • Flerårig erfarenhet av försäljning av tjänster eller entreprenadlösningar till företag.
 • Bred bakgrund av relationsbyggande arbete och kundbemötande.
 • God administrativ förmåga
 • B-körkort
 • Datorvana

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av kampanjplanering, offertarbete, anbudsberäkningar och förhandlingar.
 • Erfarenhet att arbeta med affärssystem och Officepaketet.
 • Miljöintresse

Vem är du?

Som person är du en engagerad, positiv och resultatorienterad relationsskapare. Vi söker dig som brinner för mötet med kund, du ser möjligheter och har förmågan att hantera snabba förändringar. Du driver självständigt ditt arbete framåt och har förmågan att prioritera och planera din tid för kundbesök och administration. Du sprider energi och har en god samarbetsförmåga. Vidare trivs du i en kommunikativ roll där din dag består av många möten och mycket kundkontakt.

Vi erbjuder dig

VafabMiljö står inför en stor och rolig utmaning och erbjuder dig en intressant arbetsplats där vi vill att våra medarbetare utvecklas för att driva VafabMiljös utveckling. Här bryr vi oss om varandra och vår arbetsmiljö. VafabMiljö vill spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Övriga upplysningar

Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Placeringen är på huvudkontoret på Gryta i Västerås.

Om du vill veta mer om tjänsten

Frågor kring tjänsten besvaras av Anna Hemmingsson hos Norén & Lindholm på 021-81 18 88.

Så här ansöker du

Låter det här som en tjänst för dig? Då alla ansökningar behandlas löpande är du välkommen att ansöka redan idag, dock senast den 31 januari. I detta uppdrag samarbetar vi med rekryteringsföretaget Norén & Lindholm.

Ansök här

Hala väglag ställer till det

Just nu kan det bli förseningar i sophämtningen på grund av halt väglag. Detta gäller främst på landsbygden i hela VafabMiljö-regionen. Låt kärlen stå tills de blir tömda. Våra chaufförer jobbar så snabbt de kan. Framåt tisdag-onsdag nästa vecka beräknas allt vara tömt. Tack för att du har överseende!

Lämna julgranen till Återbruket

Nu är glada julen slut slut slut, julegranen kastas ut ut ut…

Du vet väl att du kan lämna din vissna julgran på Återbruket? Lägg den i behållaren för Ris och Grenar, alternativt i Trädgårdsavfall.

Granen återvinns till energi och värme. Visste du att en återvunnen gran ger el som räcker för att köra fyra fulla tvättmaskiner!

Ett tips för att slippa barr i bilen när du transporterar din gran till Återbruket är att lägga den i en stor säck. Till exempel finns gransäcken ”Barry” att köpa på Bauhaus. Den klarar granar upp till 300 cm.

Kom bara ihåg att tömma ur säcken med granen och lägg säcken i behållaren för plast!

Om du har en plastgran sorteras den som metall, då största delen av plastgranen består av metall.

Den trasiga ljusslingan sorteras som el-avfall.

God fortsättning på det nya året!

Så undviker du fastfrysning i dina sopkärl

Foto: VafabMiljö

Så undviker du fastfrysning

Under den kalla årstiden kan påsarna, framförallt i bruna kärlet, frysa fast.

Det kan också vara problem för våra chaufförer att tömma kärlen.

Så här kan du underlätta:

 • Lägg tidningspapper eller bit av äggkartong i botten på papperspåsen eller kärlet.
 • Låt blött matavfall rinna av innan det läggs i papperspåsen.
 • Använd påshållaren så blir avfallet ventilerat och påsen hålls torr.
 • Håll kärlet rent – ett rent kärl minskar risken för fastfrysning.
 • Ruska om det bruna kärlet så att påsarna lossnar och ligger lösa.
 • Låt påsen stå på sidan en stund så den fryser till innan du lägger den i kärlet.
 • Lägg aldrig papperspåsen i en plastpåse – det förstör processen i biogasanläggningen.
 • Skotta och sanda kring kärlet.
 • Se till att kärlet står på en plan yta och att det är avstånd mellan kärlen.

Tack för att du sorterar!

Ditt matavfall kommer till nytta som fordonsbränsle och biogödsel till lantbruket.

 

 

Nytt telefonnummer till Surahammars Återbruk fr.o.m. 1 januari 2017

Återbruket Surahammar får nytt telefonnummer fr.o.m. 1 januari 2017. Det nya numret blir 0220-71 54 10. Två knappval med Meddelande om öppettider och Prata med personal kommer att finnas på det numret. Samma lösning som på övriga återbruk.

Surahammar lämnar över avfallshanteringen till VafabMiljö 1 januari 2017

Foto: Per Groth

Samarbetet mellan kommunerna i vår region fortsätter att utökas då Surahammars kommun lämnar över ansvaret för hushållsavfallet till VafabMiljö från den 1 januari 2017.

Sedan tidigare har även kommunerna Sala, Skinnskatteberg, Enköping, Heby, Västerås och Hallstahammar lämnat över. Därmed kontaktar hushållen i dessa kommuner VafabMiljö för frågor om hushållsavfall.

Telefon: Ring VafabMiljös kundservice på telefon 020-120 22 20 mellan kl 7.00-16.00, med frågor om abonnemang, extra tömning, beställning av hämtning av grovavfall m m.
E-post: kundservice@vafabmiljo.se

Här finns information om hushållsavfall för alla hushåll, företag, föreningar med mera i Surahammar, klicka på länken: http://vafabmiljo.se/hushall/din-kommun/Surahammar/

Anledningen till att VafabMiljö omorganiseras till ett kommunalförbund är möjligheten att utveckla regional samverkan inom avfallsområdet. Nya utmaningar inom avfallsområdet, som att mer avfall ska återvinnas och återanvändas, gör att kommunerna vill utveckla samarbetet. Genom kommunalförbundet kan VafabMiljö ta hand om avfallet från att det samlas in till dess att det behandlas på bästa sätt.

Att VafabMiljö kommunalförbund ansvarar för all avfallshantering innebär inte så stor skillnad för invånarna i kommunerna. Skillnaden blir bland annat att hushållen ska kontakta VafabMiljö istället för kommunen när det gäller frågor om avfall och att fakturan kommer från VafabMiljö.

Information via brev

Ett brev har gått ut till alla hushåll, verksamheter och fastighetsägare i Surahammars kommun. Breven finns även att ladda ner här:

Brev till småhusägare/fritidshusägare

Brev till hyreslägenheter

Brev till verksamheter

Brev till fastighetsägare

Ny slamentreprenör från 1 januari 2017

VafabMiljö har efter upphandling tecknat avtal, med en ny entreprenör och en befintlig entreprenör, för tömning av slam från enskilda avlopp och fettavskiljare.

Den nya entreprenören är Relita Industri och Skadeservice AB (Relita). Avtalet avser kommunerna Västerås, Hallstahammar och Surahammar från 1 januari, samt i Enköping från 1 mars.

I kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg fortsätter den tidigare entreprenören, BS Sanering AB, att köra.

Nej till gröna påsar

img_2399_x

Tacka nej om du blir erbjuden att köpa gröna plastpåsar till matavfall.
Bioplastpåsar är inte framtagna för rötning och plasten ställer till problem i anläggningen när vi gör biogas och biogödsel av matavfall. Använd gärna de bruna papperspåsarna i stället.
Bruna påsen är anpassad för matavfall och att stå emot lite väta. Påsen har också ett speciellt lim som bryts ned i rötningsprocessen, vilket inte andra papperspåsar har.