Foto: Per Groth

Vi hurrar för vår Farbror Bengt!

VafabMiljös populära film ”Sopbilen – en dag med Farbror Bengt” har fått över 1 miljon visningar på Youtube!
Det hurrar vi för, Hurra!

Filmen är populär bland både vuxna och givetvis barn. Och har du råkat missat den, så finns länken nedan till VafabMiljös populäraste film någonsin, med vår stjärna, Farbror Bengt i huvudrollen.

Sopbilen – en dag med farbror Bengt

Till filmen (YouTube)

Ingen sophämtning i Norberg den 18 december!

Ni som har sophämtning i Norberg på måndag den 18 december kommer istället att få tömt på tisdag den 19 december.

Detta på grund av sjukdom och brist på personal.

Vänligen ställ fram kärlen på tisdag den 19 december kl. 06.00 och låt kärlen stå tills de blir tömda.

Tack för att ni har överseende med förändringen!

Inkörning sopor jul- och nyårshelgen 2017/2018

Under jul- och nyårshelgen blir det förändringar i sophämtningen enligt schema nedan. Kom ihåg att ställa fram kärlen senast 06.00 på tömningsdagen och låt de stå tills de blir tömda.

Samma schema gäller för Västerås, Enköping, Sala, Heby, Surahammar, Hallstahammar, Skinnskatteberg, Köping, Arboga och Kungsör.

OBS! I Fagersta och Norberg hämtas avfallet ordinarie dag hela jul- och nyårshelgen.

Julhelgen 25-29 december 2017

Ordinarie hämtningsdag  Ny hämtningsdag 
 Måndag 25 december  Tisdag 26 december
 Tisdag 26 december  Onsdag 27 december
 Onsdag 27 december  Torsdag 28 december
 Torsdag 28 december  Fredag 29 december
 Fredag 29 december  Fredag 29 december

Nyårshelgen 1-5 januari 2018

Ordinarie hämtningsdag  Ny hämtningsdag 
 Måndag 1 januari  Tisdag 2 januari
 Tisdag 2 januari  Onsdag 3 januari
 Onsdag 3 januari  Torsdag 4 januari
 Torsdag 4 januari  Fredag 5 januari
 Fredag 5 januari  Fredag 5 januari

Vi önskar dig en God Jul och ett Gott Nytt År!

Biogasmackarna får ny profil – stängt vid omskyltning

Nu skyltar vi om våra biogasmackar! Växtkraft blir Biogas VafabMiljö. Ett grönt drivmedel får en grön och skön inramning.

Vi behöver stänga mackarna under tiden för omskyltningen och först ut är Bäckby och Ängsgärdet i Västerås. Vi skyltar ordentligt och med anvisning till alternativa tankställen.

Så här ser tidsplanen ut:

Fredag 8 december
Båda mackarna, Bäckby och Ängsgärdet, stängs vardera cirka två timmar under dagen.

Fredagen den 15 december
Biogasmacken på Ängsgärdet får ny skrud och stängs under dagen mellan kl 9:00-15:00. Du är välkommen att tanka på Bäckby och Tunbytorp under tiden.

Måndagen den 18 december
Biogasmacken på Bäckby får ny skrud och stängs under dagen mellan kl 9:00-15:00. Du är välkommen att tanka på Ängsgärdet och Tunbytorp under tiden.

Adresser till samtliga tankställen i Västerås:

Tunbytorp – Batterigatan 7, Västerås

Ängsgärdet – Retortgatan 5, Västerås

Bäckby – Gjutjärnsgatan 14, Västerås

 

 

Energigas Sverige startar kampanj om biogas

Svensk biogas står inför flera utmaningar, men framförallt möjligheter. Genom att öka biogasproduktionen i Sverige löser vi våra största miljöproblem, samtidigt som vi skapar nya jobb och exportmöjligheter inom cleantech. Så kan vi lägga grunden för en ny era för svensk biogas. Men det kräver uppslutning från samhället och politisk långsiktighet. Därför utropar Energigas Sverige 2018 till biogasens år.

Läs mer om kampanjen, samt se filmen här.

Lämna dina värmeljuskoppar till Återbruket

Vill du lämna dina värmeljuskoppar till återvinning är du välkommen till Återbruket. Där lägger du dem i containern för Metallskrot.

Varje år säljs ca 300 miljoner värmeljus i Sverige. Det finns stora miljövinster med att återvinna aluminiumet. Det går åt mycket mindre energi när aluminium återvinns jämfört med när det nytillverkas. Därför är det väldigt angeläget att utbrunna värmeljus, marschaller och annat återvinns.

Metaller kan återvinnas hur många gånger som helst. Av metallen kan det kan bli nya förpackningar, armeringsjärn eller motordelar med mera. Genom att använda återvunnen metall i stället för att utvinna ny, sparas mycket energi. Att använda återvunnen aluminium spar 95 procents energi, återvunnen stål spar 75 procent energi.

Tips! Du kan också välja att köpa glaskoppar för ljusrefill, ett modernt och hållbart alternativ. När ljuset brunnit ut laddas ljuskoppen enkelt med en ny ljusrefill.

Foto: Per Groth

VafabMiljö söker en maskinförare

Vill du vara med och jobba i ett företag som är i framkant för vår miljö och framtid? Vi söker nu en maskinförare som kan vara en lagspelare men ändå arbeta självständigt.  Hos oss på VafabMiljö får du vara en del i ett härligt gäng med duktiga kollegor som arbetar på avdelningen Produktion med ansvar för återvinning. Om vi inte kan återanvända är målet att återvinna material i så stor utsträckning som möjligt. Det är en viktig uppgift vi har, då vi sparar mycket av jordens resurser. Genom återvinning sparas dessutom mycket energi jämfört med nyproduktion av material. Avdelning produktion har anläggningar i alla kommunalförbundets kommuner. Vi är stolta över vår avdelning. Det vi gör kan du inte arbeta med någon annanstans!

Hur ser din arbetsdag ut?

Som maskinförare kommer du att arbeta med att kvalitetssäkra material, lastning/lossning av lastbilar, sortering/bearbetning av olika material. Daglig tillsyn och underhåll av maskinutrustning är också en viktig del. Maskin som används är hjullastare, främst på Gryta avfallsanläggning men vid behov även vid övriga anläggningar. Du kommer att ingå i ett arbetslag med roterande arbetsuppgifter varför det för oss är en självklarhet att vi har ett gott samarbete inom enheten, men det är också lika självklart att vi samarbetar med andra enheter och avdelningar inom Vafabmiljö.

Vem är du?

Vi söker nu dig som har några års erfarenhet av att köra hjullastare/grävmaskin. Tjänsten innebär att man har kontakt med både kunder och medarbetare så det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra. Vi värdesätter att du är serviceinriktad och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och att du har förmåga att avgöra hur arbetet bäst planeras och utförs. Som person är du flexibel och tar ansvar för att de gemensamma verksamhetsmålen uppfylls.

Kompetenskrav

  • gymnasiekompetens
  • B-körkort
  • yrkesbevis eller utbildningsintyg/förarbok för hjullastare/grävmaskin
  • erfarenhet av maskinförararbete i processmiljö
  • datorvana

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av återvinningsbranschen.
  • miljöintresse

Vi erbjuder dig

VafabMiljö står inför en stor och rolig utmaning och vi kan erbjuda en intressant arbetsplats där vi vill att våra medarbetare utvecklas för att driva VafabMiljös utveckling. Här bryr vi oss om varandra och vår arbetsmiljö.

Om du vill veta mer om tjänsten

Upplysningar ges av enhetschef Micael Carlberg tfn 021-39 35 36.

HR-konsult Elin Hofvander tfn 021-39 38 36.

Facklig företrädare är Joakim Ramsten, Transport, tfn 070-465 82 26.

Övriga upplysningar

Anställningen är heltid och tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse. Referensnummer: A735642.

Så här ansöker du

Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen att söka tjänsten redan idag, dock senast 17 december 2017.

I denna rekrytering samarbetar vi med Västerås stad.

Du ansöker via denna länk

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till erbjudanden om annonser och rekryteringstjänster.

 

 

Foto: Fritidsbanken

Fritidsbanken finns i Västerås

Du som har begagnad sport- och fritidsutrustning hemma, som inte används, kan skänka den till Fritidsbanken som sedan lånar ut till alla som vill låna. Fritidsbanken finns i Västerås.

Stor del av all utrustning kommer från personer som har skänkt sina prylar. Det är bättre att återanvända än att slänga och det är ett steg uppåt i avfallstrappan. Ingen tjänar några pengar på detta utan hela grundidén bygger på återbruk. Tanken är att alla ska kunna sporta och utrustning ska kunna återanvändas istället för att slängas.

På Fritidsbanken kan du låna sport- och fritidsutrustning gratis i fjorton dagar, ungefär som när du lånar en bok på ett bibliotek. Det öppnar upp för alla som vill testa på en aktivitet du är intresserad av, men inte vill börja med att göra stora investeringar.

Fritidsbanken i Västerås ligger på Kokillgatan 1.

För mer information besök www.fritidsbanken.se

Foto: Fritidsbanken

Fritidsbanken finns i Surahammar

Du som har begagnad sport- och fritidsutrustning hemma, som inte används, kan skänka den till Fritidsbanken som sedan lånar ut till alla som vill låna. Fritidsbanken finns i Surahammar.

Stor del av all utrustning kommer från personer som har skänkt sina prylar. Det är bättre att återanvända än att slänga och det är ett steg uppåt i avfallstrappan. Ingen tjänar några pengar på detta utan hela grundidén bygger på återbruk. Tanken är att alla ska kunna sporta och utrustning ska kunna återanvändas istället för att slängas.

På Fritidsbanken kan du låna sport- och fritidsutrustning gratis i fjorton dagar, ungefär som när du lånar en bok på ett bibliotek. Det öppnar upp för alla som vill testa på en aktivitet du är intresserad av, men inte vill börja med att göra stora investeringar.

Fritidsbanken i Surahammar ligger på Nybyggesvägen 40.

För mer information besök www.fritidsbanken.se