Om våra Återbruk (ÅVC)

Här hittar du öppettider, telefonnummer och kartor till våra 18 Återbruk. Klicka in på Återbruket i din kommun.

På Återbruken kan du som privatperson lämna ditt grovavfall, farliga avfall och el-avfall. Som företagare kan du också lämna ditt avfall till Återbruket men då måste du ha ett Återbrukskort. Kontakta någon av våra säljare på tfn 021-39 35 20 för att få mer information om Återbrukskort.

Du kan också lämna föremål som kan komma till nytta för någon annan till Återbruket. Det kan vara mindre möbler, prydnadsföremål, kläder med mera. För att veta vart du kan lämna dessa föremål, gå in under respektive Återbruk.

Vill du veta hur material sorteras,  går du in under Sortera ditt avfall eller Sorteringslistan A-Ö.

Personalen på Återbruken följer Arbetsmiljöverkets regelverk angående tunga och frekventa lyft, de är därför inte skyldiga till att hjälpa till med avlastning/lossning. Antalet besökare i kombination med vikt medför för stora skaderisker för vår personal, ta därför gärna med någon som kan hjälpa dig med detta väl på plats.

Detta tar vi emot på Återbruken

Tapeter, Takpapp, Gummi Metallskrot
Elavfall Plast
Farligt avfall från hushåll Soffor och sängar
Fyllnadsmassor Ris och grenar
Förpackningar Tidningar/returpapper
Isolering och Glas Trä
Gräs, löv och fallfrukt Vitvaror
Kyl- och frysskåp Well
Insamling av föremål (endast vissa Återbruk) Textilier
Gips

Ca 95 procent av avfallet som lämnas in till Återbruken material- eller energiåtervinns. Det är en stor vinst för miljön och jordens resurser!

Sedan vi tog bort containern för Brännbart och ersatte den med Tapeter, Takpapp, Gummi, har avfall till förbränning minskat med ca 30 procent.