Cirkulera kundtidning

Vår kundtidning  ges ut tre gånger per år till våra företagskunder och alla hushåll i Västmanlands län och Enköping och Heby kommun.

Cirkuleratidningen nr 1 2022Cirkulera nr 1 2022
I årets första nummer kan du läsa om hur UF-företagaren Alexandra gör skillnad för miljön på andra sidan jordklotet, om framtidens Återbruk, hur vi kan minska matsvinnet i hushållen, hur du kan skapa smart sortering i hemmet och vad som händer med gamla däck. Och är du sugen på nåt riktigt gott samtidigt som du vill ta vara på gamla bruna bananer – varför inte testa receptet på Jamaican banana fritters? Trevlig läsning!
framsidan på Cirkulera

Cirkulera nr 2 2021

Den här gången kan du bland annat läsa om planglas som är den senaste nyheten på våra Återbruk, vad det är och hur det återvinns. Såklart hittar du även inspirerande artiklar om miljövänlig inredning, hållbarhetsfrågor och recept på fejk-anka. Men även intressant läsning om den nya lagen om returpapper, flytande biogas och om våra briljanta Miljöinformatörer och annat skoj. Trevlig läsning!

framsidan på vår kundtidning Cirkulera nummer 1 2021

Cirkulera nr 1 2021

Här berättar Lasse Åberg om sin kärlek till gamla prylar och sin livslånga kamp för miljön. Läs också om tjejerna som skapar nya kreationer av gamla kläder, om cirkulär ekonomi, den färdiga avfallsplanen, om vad som händer med insamlade föremål på Återbruket och mycket mer. Och sist men inte minst –  vår egna miljöinformatör Linda delar med sig av hennes hållbarhetsresa när det gäller odling på hemmaplan. Trevlig läsning!

framsidan på vår kundtidning Cirkulera

Cirkulera nr 3 2020

Läs om den spännande karaktären, mångkonstnären och chauffören Jonas Henriksson alias ”Lazy Joe”. Vi lyfter familjen Klingberg och deras ”skattjakt” på Öland, vår nya biogasanläggning och vad som händer med böckerna du slänger på Återbruket. Du kan även läsa om det gemensamma, nordiska skyltsystemet som håller på att tas fram för Återbruket.

framsidan på vår kundtidning Cirkulera nummer 2 2020

Cirkulera nr 2 2020

Den här gången kan du bland annat läsa om vår fantastiska, handgjorda konst av återanvänt material och om hetaste hotellet i Västerås som vi har ett samarbete med. Du får även kloka tips om hur du ska hantera asbest och hur du ska sortera dina förpackningar på Återbruket. Vi lyfter också Västerås första förpackningsfria butik i Saluhallen och turistmagneten Strömsbacka Återvinning i Sala.

bild på omslaget av tidningen Cirkulera nr 1 2020

Cirkulera nr 1 2020

Du sorterar plast – vad händer sen? Europas största sorteringsanläggning för plastförpackningar har öppnat sina dörrar. Mer om det kan du läsa i årets första nummer av Cirkulera. Du kan även läsa om den nya förpackningsförordningen, Sveriges första Svanenmärkta konferensanläggning, gemensamma hämtställen och om vårt nya, hållbara huvudkontor. Trevlig läsning!

bild på omslaget av vår kundtidning Cirkulera

Cirkulera nr 3 2019

Nu kan du panta diskmedelsflaskan och brödpåsen! Mer om det kan du läsa i årets sista nummer av Cirkulera. Läs också om Sandhya och hennes stora intresse för hållbarhet, om vad som händer med gipsplattor, hur du kan laga klimatsmart husmanskost och om de nya gemensamma taxorna. Trevlig läsning!

bild på framsidan av vår kundtidning Cirkulera nr 2 2019

Cirkulera nr 2 2019

Denna gång är det tema biogas. Du kan  läsa om biogasens framtid där Maria Malmkvist, VD för Energigas Sverige, berättar om hur viktigt det är med energigaser för att nå klimatmålen, samt vilken nytta biogödsel gör på åkrarna och om nya biogasanläggningen. Trevlig läsning!

Cirkulera nr 1 2019

I Cirkulera får du träffa influencern Natalie Lindkvist som inspirerar att tänka på miljön. Du kan även läsa om temat plast, den nya avfallsplanen, vinnarna av VafabMiljös Guldäpplet och om samarbetet med Mimer gällande källsortering. Trevlig läsning!

Cirkulera nr 3 2018

I årets sista nummer kan du läsa om NHL-proffset Mikael ”Mickis” Backlund som praktiserar en dag på VafabMiljö. Möt också Svante Axelsson som jobbar för ett fossilfritt Sverige. Vidare kan du även läsa om att vi svenskar konsumerar 4,2 jordklot per år i resurser och om vad som händer med ditt utsorterade matavfall. Trevlig läsning!

Cirkulera nr 2 2018

I Cirkulera kan du läsa om  Monica Yngvessons fantastiska trädgård utanför Sala, där hon odlar miljövänligt. Följ soffans väg från att du slänger den på Återbruket till den når Gryta avfallsstation för att sedan tas vidare i små delar. Möt Victor Malmberg som jobbar som provtagare på VafabMiljö. Det finns förstås mer spännande läsning, och även en frågetävling och ett korsord.

Cirkulera nr 1 2018

I årets första nummer kan du bland annat läsa om vår folkkäre meteorolog Pär Holmgren. Du får även en inblick i K-märkt – restaurangen med miljötänk och som har skippat menyn. Vi berättar också om hur skräpigt Sverige har blivit

Cirkulera nr 3 2017

För nummer tre av Cirkulera har vi fått träffa Miljöministern Karolina Skog. I detta nummer kan du läsa om Kalle i Heby som tömmer 600 tunnor per dag i en dag på jobbet, och hur VafabMiljö hjälper till med en renare framtid i Botswana.

Cirkulera nr 2 2017

Nummer två av Cirkulera har fått ett nytt utseende och det passar väl bra när tidningen i år har tioårsjubileum. I detta nummer kan du läsa om bevarande av lantraser, en dag på jobbet med Anders på Återbruket i Sala, det gröna kretsloppet med Carlos som komposterar hemma, vegobloggen och att den nya avfallsplanen börjar ta form.

Foto: Per Groth

 Cirkulera nr 1 2017

I årets första nummer kan du läsa om Minoo Akhtarzand den första kvinnan som är landshövding i Västmanlands historia. Du kan även läsa om vilka gifter du kan undvika att ha i ditt badrumsskåp – kemikaliebantning. I år börjar vår resa mot en ny avfallsplan och det berättar vi mer om, samt om vår turnerande utställning Let’s talk rubbish. Läs även om insekter som kan bli den nya maten i framtiden och om spillvirke som samlas in till återanvändning.

Foto: Per Groth

Cirkulera nr 3 2016

I nummer tre berättar vi om Niklas Hjulströms stjärnglans och hur han vill utveckla miljötänket inom teatern. Vi presenterar också ett nytt koncept inom loppis – butiksloppis. VafabMiljö inviger snart sin nya anläggning för biologisk lakvattenrening, läs om hur den fungerar. Snart lämnar Sala kommun över avfallshanteringen till VafabMiljö, hur påverkar det dig som kund? Vi berättar också om VafabMiljödagen den 10 september.

Cirkulera nr 2 2016

I årets andra nummer av Cirkulera hittar du nyttiga tips på hur du kan städa giftfritt i hemmet. Vi har även träffat Sara Johansson bakom bloggen Saras Eviga som tipsar om giftfria lösningar i vardagen. Läs även om vår YouTube succé med filmen om Farbror Bengt som nått över en halv miljon visningar.

Cirkulera nr 1 2016 sid1 tumnagel

Cirkulera nr 1 2016

Vad lämnar du för avtryck? Att producera ett par läderskor ger  ett avfallsfotavtryck på 12 kilo. Doktor ”Biogas”, Jan Rapp är läkaren som missionerar om biogas för att lösa klimatproblemen. Återbruken slår rekord både vad gäller insamlade mängder och antal besök.

Cirkulera nr 4 2015

Läs om hur barn och unga över hela världen arbetar med framtidens innovativa avfallslösningar genom tävlingen FLL. Vi har även besökt Myrornas butik i Västerås för att lära mer om Sveriges största butikskedja för second hand.

Cirkulera nr 3 2015

Vi har besökt Vallby fritidsmuseum, en oas mitt i Västerås. Där är miljön en naturlig del av verksamheten. I detta nummer av cirkulera kan du också läsa mer om det utökade samarbetet kring sophanteringen i vår region.

Cirkulera nr 2 2015

Kan man städa med citron och ättika? Ja, enligt Marie-Louise Danielsson Tham, professor i livsmedelshygien. Här delar hon med sig av sina städtips. Hur gör andra för att minska avfallet? Tre olika familjer berättar hur de gör.

Cirkulera-nr-1-2015-1

Cirkulera nr 1 2015

Möt Fredrik Lindström som är aktuell med scenshowen Ägd, en kritikerrosad föreställning om ekonomi och konsumtion. Läs även om hur du kan låna kläder på Klädbiblioteket.

Cirkulera_nr4-14 frams webb

Cirkulera nr 4 2014

I årets sista nummer av Cirkulera intervjuar vi hip hop-artisten Promoe om hans framgångar med Looptroop Rockers och hans engagemang för miljön. I slutet av november är det minska avfallet veckan runt om i landet. I Cirkulera tipsar vi om hur du kan minska ditt avfall. Läs också om hur en bostadsrättsförening på Rönnby lyckas med sin sortering.

Cirkulera nr 3 2014

Cirkulera har fått en ny form! Uppdaterad och fräsch är både utsidan och insidan. Läs om studenterna som deltog i vårt avfallsprojekt i Botswana, om nya kommunalförbundet och tävla om busskort från VL.

Cirkulera 2 2014_Frams

Cirkulera nr 2 2014

Idrott och miljö? Javisst! Aksel Ekblom, VSK Bandys nyförvärv gillar begagnade prylar och bygger gärna om och fixar istället för att köpa nytt. Läs också om Landrins bil och deras miljötänk, Sala ekodagar och mycket mer!

Cirkulera nr 1 2014

Västerås nya Saluhall Slakteriet öppnade i december. Här kan du läsa om det hållbara tänket bakom och om VafabMiljös Kretsloppshall som är ett slags visningsrum för avfall. Du får också reda på vad hushållen tycker om sortering och hur bra vi i VafabMiljöregionen sorterade förra året.