Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett varierande arbete på en arbetsplats som sätter miljön först. Här bryr vi oss om varandra och vår arbetsmiljö. Vi erbjuder flera förmåner; bland annat ger träning ledig tid. Här kan du läsa mer om alla våra förmåner.

Via hälsosatsningen Hållbar Livsstil vill Vafabmiljö skapa ännu bättre förutsättningar för livsstilsförändringar som leder till friska, hållbara medarbetare.
Satsningen bottnar bland annat i forskning som tydligt visar att de positiva effekterna av regelbunden pulshöjande träningsaktivitet är omedelbara. Vi vill därför på olika sätt arbeta aktivt för att stimulera och underlätta ökad fysiskt aktivitet hos medarbetarna för att skapa en hållbar arbetsmiljö med friska, pigga och engagerade medarbetare. Satsningen i sin helhet innehåller olika delar som alla syftar till att bidra till ännu bättre hälsa hos de anställda.

Wellr är en webbaserad tjänst där du som medarbetare på ett enkelt sätt kan få feedback om din egen hälsa samt skräddarsydda åtgärder för att främja och optimera den utifrån dina förutsättningar. Tjänsten baseras på forskning och är kvalitetssäkrad av Wellrs expertteam bestående av läkare, fysioterapeuter/sjukgymnaster, psykologer, kostrådgivare, naprapater, hälso- och arbetsmiljöstrateger.

Alla medarbetare med tillsvidareanställning erbjuds att tillgodoräkna sig tre timmars träning per vecka på sin fritid och får då ta ut 20 procent av den tiden som ledig tid. Syftet med Träningsreturen är att uppmuntra till pulshöjande konditionsträning för att på så sätt bidra till ökat välmående. Ingen medarbetare på Vafabmiljö ska känna att de inte har tid att träna.

Friskvårdsersättningen är på totalt 1500 kr/år och regleras via EpassiOm friskvårdsleverantören du väljer är ansluten till Epassi räcker det ofta med att du visar din legitimation så sköts betalningen direkt genom Epassi. 

På Driftkontoret på Gryta finns en nyrenoverad träningslokal med bland annat redskap för styrketräning.

Du har möjlighet till friskvårdsmassage på arbetstid av särskilt anlitad massör till subventionerat pris. Eller boka in ett PT-pass för träning i gymmet på vårt Driftkontor på Gryta.

Vafabmiljö erbjuder synundersökning och bildskärmsglasögon om behov finns.

Erbjudande om cykelbidrag och rabatt hos återförsäljare.

Vi erbjuder en rad trivselaktiviteter under året. Trivsel- och friskvårdskommittén består av medarbetare från olika avdelningar inom organisationen och har bland annat i uppgift att arrangera aktiviteter som kan stimulera till trivsel och hälsa. Aktiviteterna kan vara allt ifrån turridning på islandshäst, paintball och gå höghöjdsbanan till att testa drejning eller bjuda in till konsert i våra gemensamma lokaler.

Vafabmiljö som arbetsgivare tillhandahåller ett förmånligt sätt för dig som anställd att spara till din pension. Det kallas löneväxling och innebär att medarbetare placerar en del av sin lön i en tjänstepension före skatteavdraget. Genom pensionskonsulten Söderberg & Partners har du även möjlighet att få rådgivning.

Du som medarbetare erbjuds betala ditt resekort månadsvis genom avdrag på din nettolön. Årskortet är opersonligt så vem som helst i familjen kan resa på kortet.

Vi erbjuder flexibel arbetstid och möjlighet till distansarbete beroende på tjänst.

Vi har idag två kontor i Västerås där vi arbetar aktivitetsbaserat. Ett aktivitetsbaserat kontor erbjuder flera olika arbetsmiljöer som passar för olika arbetsuppgifter. Förutom vanliga skrivbord delas arbetsplatsen in i flera zoner med olika funktioner. Du som medarbetare väljer den plats på kontoret som passar för de uppgifter du jobbar med för tillfället och kan sitta tillsammans med kollegor du samarbetar med.

Navet
Navet ligger centralt i Västerås i den nyrenoverade tegelbyggnaden på Gasverksgatan. Vafabmiljö delar på husets faciliteter som reception, restaurang Le Central och konferensdel med våra grannar; Mimer, Mälarenergi, Trafikverket och Fibra.

Driftkontor på Gryta
Kontoret är nyrenoverat 2021. På Gryta finns gym samt omklädningsrum med dusch och bastu. I anslutning till kontoret finns Återvinnarhuset – ett fint exempel på hållbart byggande, både ekologiskt och socialt. Huset byggdes 1996 och byggmaterialet kommer från olika byggnader i Västerås. 

Läs fler artiklar taggade som: Artikelserie

Andra delar i artikelserien