Förbundsjurist

Förbundsjurist
Plats
Vafabmiljö
Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid
Ansök senast
4 juni, 2023

Vafabmiljö söker erfaren förbundsjurist

Vill du vara med och göra skillnad hos oss genom att bidra med din kompetens inom juridik? Nu söker vi dig som vill arbeta brett inom det juridiska fältet samtidigt som du får vara med och fördjupa dig i mer praktiska och tekniska avfallsfrågor.

Du kommer att vara placerad på planeringsavdelningen där vi arbetar med övergripande strategiska frågor inom förbundet. Här utvecklar, leder och stödjer vi projekt och processer. Som förbundsjurist kommer du att arbeta övergripande inom hela Vafabmiljö.

Hur ser din arbetsdag ut?

Som förbundsjurist har du ett varierande uppdrag, vilket innebär att du behöver ha en grundläggande kunskap inom ett flertal rättsområden. Du arbetar nära förbundets avdelningar där du stöttar och bidrar med rådgivning i juridiska frågor till både chefer och handläggare. I arbetet med att se till att avtal efterlevs, spelar förbundsjuristen en avgörande roll. Förbundsjuristen stöttar även upphandlarna i frågor kring LOU. Du ansvarar för upprättande av remissvar på nationell nivå samt företräder Vafabmiljö i domstolsprocesser, såväl i allmän domstol som i förvaltningsdomstolarna. Andra arbetsuppgifter är att utreda önskemål från politiken, och de juridiska konsekvenserna kring det. Vid skadeståndskrav från privatpersoner eller företag, är det du som hanterar sådant som inte kan lösas av handläggare.

Vem är du?

Vi söker dig som är engagerad, trygg och stabil i ditt yrkesutövande. Du kommer arbeta med komplexa frågor, vilket ställer krav på god analytisk förmåga, att du kan prioritera och hitta genomförbara lösningar.

Du är bra på att kommunicera och anpassa budskapet till målgruppen. Rollen bygger på att du har ett samarbetsinriktat arbetssätt, att du är öppen och har en stark vilja att bidra till positiva och tillitsfulla relationer. Du trivs med att ta eget ansvar och arbeta självständigt samtidigt som du levererar med hög kvalitet och professionalitet. Som förbundsjurist hanterar du ett stort antal ärenden samtidigt och arbetstempot kan vara högt.

Det är viktigt att du kan relatera till våra värdeord Trovärdig, Omtanke, Nytänkande och Professionell och att du kan arbeta utifrån dessa. Lika viktigt är det att du delar vår vilja att bidra till ett hållbart samhälle.

Kompetenskrav

Du har:

  • Juristexamen.
  • Flerårig relevant arbetslivserfarenhet.
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.
  • God kunskap i Office-paketet.
  • Körkort behörighet B.

Det är meriterande om du har:

  • Specialistkompetens inom offentlig rätt, så som upphandling, offentlighet och sekretess, kommunallagen, kommunal avfallsjuridik, tillståndsprocesser för miljöfarlig verksamhet, databehandling.
  • Specialistkompetens inom civilrätt, så som associationsrätt, avtals- och entreprenadrätt, processrätt.
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta på eller företräda offentlig organisation.

Vad får du?

Hos oss får du ett varierande arbete på en arbetsplats som sätter miljön först. Här bryr vi oss om varandra och vår arbetsmiljö. Vi erbjuder flera förmåner; bland annat ger träning ledig tid.

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du är placerad på Navet i centrala Västerås, Gasverksgatan 7.

Vi vill spegla våra kunder och samhället i stort och vill därför anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det ger.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du:

Avdelningschef Linda Gårdstam, linda.gardstam@vafabmiljo.se , 021 39 35 78.

HR-konsult Västerås stad, Fredrik Follmer fredrik.follmer@vasteras.se , 021-39 39 73.

Facklig företrädare Vision, Anna Helsing, anna.helsing@fv.vision.se , 021-39 35 17.

Ansökan

Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen att söka tjänsten redan idag. Sista ansökningsdag är den 4 juni. I denna rekrytering samarbetar vi med Västerås stad. Du söker tjänsten via extern länk.

Välkommen med din ansökan!

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. 

Om Vafabmiljö

Vafabmiljö är ett kommunalförbund bildat av Heby, Enköping och alla kommuner i Västmanland. Vi arbetar med avfallshantering på ett sätt som är långsiktigt och hållbart. Våra mål är att avfallsmängderna ska minska och att avfallet ska ses som en resurs. Allt ska återanvändas eller återvinnas så långt det bara är möjligt. Genom att dela med oss av vår kunskap och erbjuda bra lösningar vill vi ge dig förutsättningar att vara med och skapa en hållbar framtid. Tillsammans kan vi rädda världen lite varje dag, brukar vi säga.

Vill du veta mer?

Frågor om tjänsten besvaras av:
Porträttbild Linda Gårdstam Porträttbild Linda Gårdstam
Linda Gårdstam
Enhetschef Planering

Spontanansökan

Hittar du inte ditt drömjobb här just nu men vill ändå jobba med oss? Du är alltid välkommen att skicka in en spontantansökan så hör vi av oss!