kvinnlig miljöarbetare på ett återbruk
Foto: Linda Eliasson

VafabMiljö söker extrapersonal till Återbruken i Enköping, Skinnskatteberg, Fagersta och Norberg

Har du intresse för miljö och hållbarhet? Älskar du att träffa människor och vill du göra det lätt för våra kunder att sortera rätt? Bli en av oss och jobba i en organisation som räddar världen lite varje dag. Nu söker vi flera Miljöarbetare som vill jobba extra på våra Återbruk i Enköping, Skinnskatteberg, Fagersta och Norberg.

Enheten Återbruk som ingår i avdelningen Produktion ansvarar för våra 18 Återbruk. Vi är 44 medarbetare vars huvudsakliga uppgift är att hålla Återbruket i gott skick, ge god service till våra kunder och jobba med utveckling av vårt sätt att arbeta.

Hur ser din arbetsdag ut?

Som miljöarbetare är du ansiktet utåt för våra kunder som besöker Återbruket. Din främsta uppgift är att vara synlig och ge dem service genom rådgivning och hjälp att sortera rätt. Du tar även emot farligt avfall och fyller i de underlag som krävs för fakturering och inrapportering. Det ingår också lastmaskinskörning för att flytta material, containrar och annat gods på anläggningen.

Tillsammans bidrar vi till att utveckla arbetet med att få materialet uppåt i avfallstrappan, vilket är en viktig del för en långsiktigt hållbar avfallshantering.

Vem är du?

Du som söker har ett intresse för att jobba med miljö- och avfallsfrågor. Du är ansvarstagande och organiserad då du driver arbetet på Återbruket självständigt till stor del, samtidigt som du tar tag i saker när det behövs. Mötet med människor motiverar dig och du är lösningsfokuserad i ditt förhållningssätt. Att vara serviceinriktad är naturligt för dig och du har förmågan att på ett tryggt och stabilt sätt möta kunderna där dom är, vad gäller kunskap och ärende. För att trivas i rollen behöver du vara flexibel i tanke och handling och med glädje ta till dig nya arbetssätt och rutiner.

Vi omsätter våra värdeord professionell, trovärdig, omtanke och nytänkande till en strävan att våra kunder upplever oss som just professionella och trovärdiga men också att vi är måna om att hitta lösningar på deras frågor och behov. Det är viktigt att du kan relatera till och arbeta utifrån dessa värdeord och att du delar vår strävan mot ett hållbart samhälle.

Kompetenskrav

Du har/kan:

  • godkänd gymnasieutbildning
  • B-körkort samt tillgång till egen bil
  • kunskap i  Officepaketet
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • erfarenhet av ett service- eller kundorienterat yrke
  • ett miljöintresse och vill bidra till ett hållbart samhälle

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att arbeta på Återbruk eller annat miljö- eller hållbarhetsrelaterat yrke
  • hjullastarbehörighet C2

Vad får du?

Hos oss får du ett varierande arbete på en arbetsplats som sätter miljön först. Här bryr vi oss om varandra och vår arbetsmiljö. Vi vill spegla våra kunder och samhället i stort och vill därför anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och den erfarenhet det ger. Vi erbjuder förmåner via Hållbar Livsstil.

Övriga upplysningar

Tjänsten är en visstidsanställning som i första hand är förlagd till varannan helg. Arbetstiderna är för närvarande vardagar 7-19 och helger 10-15. Tillträde efter överenskommelse.

Om du vill veta mer om tjänsten

Arbetsledare Joakim Fredriksson 021-39 35 59, joakim.fredriksson@vafabmiljo.se

Så här ansöker du

Låter det här som en tjänst för dig? Då är du varmt välkommen att söka tjänsten redan idag. Sista ansökningsdag är den 30 juni 2022.

Du skickar ditt personliga brev och CV till hr@vafabmiljo.se

Skriv ”Miljöarbetare extrapersonal” i ämnesraden på mejlet.

Välkommen med din ansökan!

Om VafabMiljö 

VafabMiljö är ett kommunalförbund bildat av Heby, Enköping och alla kommuner i Västmanland. Vi arbetar med avfallshantering på ett sätt som är långsiktigt och hållbart. Våra mål är att avfallsmängderna ska minska och att avfallet ska ses som en resurs. Allt ska återanvändas eller återvinnas så långt det bara är möjligt. Genom att dela med oss av vår kunskap och erbjuda bra lösningar vill vi ge dig förutsättningar att vara med och skapa en hållbar framtid. Tillsammans kan vi rädda världen lite varje dag, brukar vi säga.