lite tjej med en stor säck med pantburkar på väg till pantamera express maskinen

Nu kan du express-panta på Återbruket i Köping

Köpingsborna får nu möjlighet att panta snabbt, smidigt och enkelt – med storpantarautomaten Pantamera Express på Återbruket. Automaten installerades vecka 42 och är nu i bruk. Den nya pantautomaten är särskilt framtagen för att underlätta för dig som snabbt och enkelt vill panta mycket på en gång. Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig, häller du förpackningarna direkt ur påsen/säcken ner i ett fack. Maskinen sorterar och räknar panten. Kapaciteten är omkring 100 förpackningar på ett par minuter. När det är klart får du välja mellan olika utbetalningslösningar. Med Pantamera Express pantar du smidigt, snabbt och nästintill kladdfritt, även om du har mycket pant.

Flera utbetalningslösningar

Du som pantar kan välja mellan att få panten utbetald till ditt PayPal-konto eller via ClearOns betalcheckar, som du kan handla för i de allra flesta dagligvarubutiker. Dessutom kan du välja att skänka dina pantpengar till välgörenhet. På Återbruket i Köping har vi valt organisationen WWF som donationsmottagare.

Öka tillgängligheten – och pantmängden

Med Pantamera Express ökar möjligheterna att återvinna pant i pantsystemet. I samband med installationen av storpantarautomaten på Återbruket i Köping finns det numera 53 Pantamera Express runt om i landet, varav 4 av dem finns i VafabMiljös region (Köping, Enköping, Västerås Ängsgärdet och Västerås Bäckby).

Välkommen att panta!

Hela pressmeddelandet