Faktura

Att betala med E-faktura eller autogiro är smidigt, eftersom du slipper skriva in det långa OCR-numret samt riskera att skriva fel. Tänk på att det måste vara samma person som är fakturamottagare som gör anmälan om e-faktura eller autogiro. Du kan även välja att få din faktura digitalt via Kivra.

När kommer fakturan?

Vi fakturerar fyra gånger per år för åretruntabonnenter och två gånger per år för sommarabonnenter. När fakturan kommer beror på vilken kommun du bor i:

  • Västerås – februari, maj, augusti och november
  • Arboga, Enköping, Kungsör, Köping – mars, juni, september och december
  • Fagersta, Hallstahammar, Heby, Norberg, Sala, Skinnskatteberg, Surahammar – januari, april, juli och oktober
  • Sommarabonnenter – juni och oktober

Du kan även välja att få en årsfaktura, som skickas ut i början av januari, eller betala varje månad. Kontakta då vår kundservice för mer information.

Välj E-faktura eller autogiro – för att minska avfallet

Om du inte längre vill få fakturan i brevlådan erbjuder vi de elektroniska alternativen E-faktura eller autogiro. Väljer du dessa alternativ hjälper du till att minska avfallet, samtidigt som det är en snabbare, smidigare och säkrare distribution.

Företag kan också erbjudas Sve-faktura och e-postfaktura, kontakta då ekonomi@vafabmiljo.se.

Hur fakturan är uppbyggd

Din faktura från VafabMiljö är uppdelad på taxor för grundavgift, tömning av matavfall och tömning av restavfall. Detta för att du som kund ska kunna se vad som kostar vad i ditt abonnemang.

Bra att veta

  • Autogiro dras på fakturans förfallodag.
  • Eventuell påminnelse skickas i pappersform även om du har e-faktura eller autogiro.
  • Fakturan skickas ut i början av månaden.
  • Betalningsvillkor är 30 dagar från fakturadatumet, och förfallodatumet kan därför komma att infalla i början av nästkommande månad, till exempel vid kort månad.

Se ett fakturaexempel

Här kan du se hur fakturan är uppbyggd och hur vi fakturerar för de olika tjänsterna.

Exempelfaktura

Kivra – för din och miljöns skull

Kivra är en elektronisk tjänst där du får din post digitalt från myndigheter och anslutna företag du är kund hos.

För att börja använda Kivra laddar du hem appen eller besöker kivra.se med hjälp av Mobilt BankID. Om du redan använder appen behöver du inte göra något. När vi skickar brev till dig via Kivra kommer du att få en e-postavisering.

Vi på VafabMiljö vill minska vår klimatpåverkan och samtidigt erbjuda dig möjligheten att ta emot och hantera posten digitalt. Därför samarbetar vi med Kivra. För dig som användare är det gratis, säkert och dessutom riktigt bra för miljön!

Om du har frågor eller funderingar kan du även kontakta vår kundservice.