Vi tvättar ditt kärl!

Visste du att du kan få ditt kärl tvättat av VafabMiljö? För att undvika problem med lukt och flugor i kärlet är det viktigt att du gör rent kärlet. Vi hjälper dig med kärltvätt. För bokning av kärltvätt och information om priser kontakta vår kundservice på tfn 020-120 22 20 eller e-post: kundservice@vafabmiljo.se

Några tips för att hålla kärlet fräscht:

  • Se över platsen där du har dina kärl. Är det möjligt att ha dem i skuggan så är det bättre än i direkt solljus när det är varmt ute.
  • Spola gärna ur dina kärl då och då. Då får du bort kladd som kan locka flugor. Du kan också spraya lite ättika i kärlet.
  • Låt vått avfall rinna av i diskhon innan det läggs i påsen. Har du blött avfall kan du ta två påsar eller lägg en bit äggkartong i botten av påsen. Du kan även lägga lite tidningspapper i påsen.
  • Använd påshållare. Den gör att avfallet ventileras och fuktighet minskar.
  • Var noga med att vika ihop papperspåsen med matavfall ordentligt innan du lägger den i kärlet, fyll inte påsen mer än till ¾-delar. Om matavfall rinner ut luktar det illa.
  • Byt påse ofta, minst 2-3 gånger i veckan under sommaren.

Psst! Du vet väl att du som fastighetsägare ansvarar för dina kärl genom att hålla dem hela och rena?

Här har du några fler tips:

Räk- och kräftskal kan lukta illa. För att minska lukt skölj skalen i ett durkslag och slå om lite tidningspapper innan du lägger det i papperspåsen. Du kan också lägga skalen i frysen tills det är dags för hämtning av matavfallet.

Du kan hämta papperspåsar och påshållare på de flesta Återbruk.

VafabMiljö önskar Glad Sommar!