Film för högstadie och gymnasie

Här har vi samlat filmer som vi tror kan locka både högstadiet och gymnasiet. Även filmen ”Sopan” som ni hittar på hemsidan kan visas för högstadiet om man vill se hur avfallet återvinns.

Film inför eller efter besöket av VafabMiljö

Inför eller efter vårt besök i skolorna ser vi gärna att du som lärare ser filmen Outside the box – the movie. Det är en film om överkonsumtion och vårt sätt att leva. Den är drygt 7 min lång och gjord av Kretsloppskontoret i Göteborg. För gärna en diskussion med klassen efter filmen. Ibland visar vi även filmen när vi är ute.

Naturskyddsföreningen

Naturskyddsföreningen har också gjort ett antal kortfilmer för högstadiet och gymnasiet, se nedan. De är cirka två minuter långa. De går också att hitta på deras hemsida (www.naturskyddsforeningen.se) och på Youtube.

Byt till eko En film om ekologisk mat och om hur mat som inte är ekologisk påverkar miljön

Energispanarfilmen Om hur energiförbrukningen påverkar vårt klimat och vad vi kan göra för att spara på energin

Cocktaileffekten Om kemikalier i vår vardag och hur de tillsammans kan skada både människor och natur, samt vad vi kan göra för att undvika dem

Antiscampi Om varför vi ska undvika att äta jätteräkor

Visste du att… Om miljöproblemen i allmänhet, korta fakta och förslag på lösningar

Pod Radio

I morgonpasset i P3 den 27 november 2013 gästade Lousie Karlsson från WWF och berättade om regnskogen, vilka funktioner och betydelser den har och varför den avverkas i sån rasande fart. Hon ger också tips om vad man göra för att hjälpa till att skydda skogen. Diskussionerna kring regnskogen börjar ungefär halvvägs in i programmet.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/288024?programid=2024