Afrikansk svinpest på vildsvin utanför Fagersta
Försening i hämtning av slam, fett och latrin

Försäljningschef

Försäljningschef
Plats
Vafabmiljö
Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid
Ansök senast
8 oktober, 2023

Vafabmiljö söker Försäljningschef

Är du en duktig ledare som får medarbetare och verksamheten att lyfta? Har du ett genuint engagemang för försäljning, kunden och den cirkulära affären? Bli en av oss och jobba i en organisation som räddar världen lite varje dag.

Tillsammans med enheterna Kommunikation och Kundservice, ingår enheten Marknad i avdelningen Hållbarhet & Kommunikation. Vi är en enhet med sex medarbetare som arbetar med marknads- och försäljningsfrågor utifrån det kommunala grunduppdraget och på den konkurrensutsatta marknaden.

Hur ser din arbetsdag ut?

Vi söker dig som vill lyfta vår marknads- och försäljningsverksamhet liksom våra medarbetare till nya nivåer. Samtidigt som du är en aktiv och nära ledare och chef driver du affärer och affärsutveckling. Du ansvarar för ledning och utveckling av enhetens verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö. Du är med och bygger upp en försäljningsorganisation med hög kvalitet och service i kundmötet samtidigt som du utvecklar nya arbetssätt, rutiner och processer. Du följer upp och förvaltar verksamheten i enlighet med mål och strategier och medverkar i vårt ständiga förbättrings-, miljö- och kvalitetsarbete. Du är en del av avdelningens ledningsgrupp och initierar och driver frågor som bidrar till utveckling, den cirkulära ekonomin och ökad affärsmässighet på Vafabmiljö.

Vem är du?

Vi söker dig som är starkt motiverad att bidra till miljön och ett hållbart samhälle och som lever och omsätter våra värdeord Trovärdig, Omtanke, Nytänkande och Professionell till kulturen på enheten och i dina affärsrelationer.

Vi ser att du är bra på att bygga relationer och samarbete samtidigt som du tar ansvar, strukturerar och driver dina processer vidare. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor med förmågan att omvandla vision till verklighet. Som chef leder och motiverar du dina medarbetare genom att skapa engagemang och delaktighet för att effektivt nå gemensamma mål för enheten.

Kompetenskrav

Du har:

 • Relevant akademisk examen med inriktning försäljning/marknad/service alternativt annan utbildning i kombination med dokumenterad arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Erfarenhet av arbete med kvalificerade kundmöten och att vara trygg i förhandlingssituationer.
 • God erfarenhet i affärs- och verksamhetsutveckling.
 • God erfarenhet av B2B.
 • Flerårig erfarenhet av chefsrollen med ansvar för medarbetare, arbetsmiljö, budget och verksamhet.
 • Arbetat med utveckling av processer och arbetssätt för att öka verksamhetens effektivitet och kvalitet.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.
 • God förmåga att uttrycka dig i engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • Utbildning inom försäljning och kundfrågor kopplat till miljö- och hållbarhetsområdet.
 • Erfarenhet från någon av följande branscher: avfallsbranschen, materialåtervinning, bygg och riv, transport och logistik, fastighetsbranschen och/eller dagligvaruhandeln.
 • Erfarenhet från offentlig verksamhet.

Vad får du?

Hos oss får du ett varierande arbete på en arbetsplats som sätter miljön först. Här bryr vi oss om varandra och vår arbetsmiljö. Vi erbjuder flera förmåner; bland annat ger träning ledig tid.

Övriga upplysningar

Vi vill spegla våra kunder och samhället i stort och vill därför anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det ger.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och du utgår från vårt huvudkontor på Navet, Gasverksgatan 7 i Västerås.

Kontakta oss om du vill veta mer om tjänsten

Avdelningschef Kommunikation & Hållbarhet, Eva Favaro, eva.favaro@vafabmiljo.se , telefon 072-147 71 55,

HR-konsult Västerås stad Fredrik Follmer, fredrik.follmer@vasteras.se  , 021-39 39 73.

Facklig representant Vision, Anna Helsing, anna.helsing@vafabmiljo.se , 021-39 35 17.

Ansökan

Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen att söka tjänsten redan idag. Sista ansökningsdag är den 8 oktober. I den här rekryteringen samarbetar vi med Västerås stad. Vi planerar att genomföra intervjuer under vecka 42. Du söker tjänsten via extern länk.

Välkommen med din ansökan!

Alla erbjudanden om hjälp med rekrytering och annonsering undanbedes. 

 

Om Vafabmiljö

Vafabmiljö är ett kommunalförbund bildat av Heby, Enköping och alla kommuner i Västmanland. Vi arbetar med avfallshantering på ett sätt som är långsiktigt och hållbart. Våra mål är att avfallsmängderna ska minska och att avfallet ska ses som en resurs. Allt ska återanvändas eller återvinnas så långt det bara är möjligt. Genom att dela med oss av vår kunskap och erbjuda bra lösningar vill vi ge dig förutsättningar att vara med och skapa en hållbar framtid. Tillsammans kan vi rädda världen lite varje dag, brukar vi säga.

Vill du veta mer?

Frågor om tjänsten besvaras av:
Porträttbild Eva Favaro Porträttbild Eva Favaro
Eva Favaro
Avdelningschef Hållbarhet och kommunikation