En skolinformatör visar en liten flicka en affisch uppklistrad på en soptunna där det står prutt- och skruttjakten. Bild från trädgårdsdagen i Enköping.

Vi söker en Miljöinformatör/Kommunikatör

Är du vår nästa miljöhjälte?

Vi är mycket stolta och glada över vårt uppdrag; att påverka de som bor och verkar i vår region att komma uppåt i Avfallstrappan. Hos oss kan du vara med och påverka för en hållbar framtid, på riktigt. Våra miljöinformatörer har varit ute i skolor och föreläst ända sedan 80-talet och med åren har vi skapat många och goda kontakter med skolorna i vårt område. Men vi träffar inte bara barn och ungdomar. Tillsammans med Bostads AB Mimer och Mälarenergi har vi Boskolan där vi varje vecka träffar nyanlända. Vi håller föreläsningar för bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, pensionärsföreningar och många fler. Det händer också att vi säljer föreläsningar till företag. Vi tar emot studiebesök från när och fjärran; när vi inte hindras av pandemier, vill säga. Även inom VafabMiljö delar våra miljöinformatörer med sig av av sin kunskap och genom att vara schyssta förebilder.

Låter det intressant, så långt? I den här tjänsten har du dessutom dubbla roller. Förutom att vara miljöinformatör jobbar du med andra kommunikationsfrågor. Tillsammans med resten av gänget på kommunikationsenheten lyfter du vårt varumärke genom att kommunicera digitalt; i webb och sociala medier, du skapar stolthet på vårt intranät, tar fram presentationer och jobbar med både form och text. Hos oss trivs du som gillar att ha många bollar i luften, att jobba tillsammans med andra och som ser möjligheter i förändring.

Vi söker

Vi söker alltså dig som lockas av en delad roll som miljöinformatör och kommunikatör – och som vill vara med och rädda världen lite grann varje dag. Vill du följa med på resan?

Arbetsuppgifter

Som miljöinformatör spelar du en viktig roll i vår verksamhet och för varumärket VafabMiljö. Du företräder oss i möten med de många personer du träffar varje vecka. I rollen ingår bland annat att marknadsföra, planera och genomföra föreläsningar och studiebesök. Du har kontakt med lärare och andra som bokar utbildningar, men även med samarbetspartners. En stor del av tiden är du på resande fot då du besöker skolor och företag, men det är bara turer över dagen.
När du inte arbetar med informatörsarbetet jobbar du med andra kommunikationsfrågor. Du är också med och utvecklar verksamheten och vi vill att du bidrar med engagemang, kreativitet och nytänkande.

Kvalifikationer

Du är självklart intresserad av miljöfrågor. För att lyckas i arbetet behöver du gilla att träffa människor i alla åldrar och tycka om att prata inför både små och stora grupper. Du har en utpräglad känsla för service. Det är också viktigt att du kan relatera till våra värdeord; trovärdig, omtanke, nytänkande och professionell; likaså att du delar vår vilja att bidra till ett hållbart samhälle.

Du har:

 • Akademisk utbildning inom information/kommunikation alternativt annan utbildning i
  kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • God kunskap i Officepaketet och Adobe-serien, främst InDesign
  och Photoshop
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap i webbpublicering
 • Kunskap i presentationsteknik
 • Intresse av ny teknik och digitala verktyg
 • Andra språkkunskaper än svenska och engelska

Vad får du?

Hos oss får du ett spännande arbete i en unik bransch på en arbetsplats som sätter miljön först. Vi erbjuder dig en intressant arbetsplats där vi vill att våra medarbetare utvecklas för att driva VafabMiljös utveckling. Här bryr vi oss om varandra och vår arbetsmiljö. Till exempel arbetar vi aktivt för att stimulera och underlätta ökad fysisk aktivitet hos medarbetarna för att skapa en hållbar arbetsmiljö med friska, pigga och engagerade medarbetare.

Vi vill spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Därför vill vi gärna anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det för med sig.

Rekryteringsprocessen kommer att innehålla ett arbetsprov som vi informerar mer om längre fram.

Anställningens omfattning

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök via Västerås stad här! | Ansök senast: 2020-08-12

Kontakt

Ansvarig rekryterare
Ulrika Matsson
021-39 22 92
ulrika.matsson@vasteras.se

Avdelningschef
Eva Favaro
021-39 92 58

Facklig företrädare Vision
Anna Helsing
021-39 35 17