miljöarbetare på återbruket

Vafabmiljö söker två Miljöarbetare till Västerås

Har du intresse för miljö och hållbarhet? Älskar du att träffa människor och vill du göra det lätt för våra kunder att sortera rätt? Bli en av oss och jobba i en organisation som räddar världen lite varje dag. Nu söker vi dig som vill vara med och stärka varumärket Vafabmiljö ytterligare på våra återbruk i Västerås.

Enheten Återbruk som ingår i avdelningen Produktion ansvarar för våra 18 Återbruk. Vi är 44 medarbetare vars huvudsakliga uppgift är att hålla återbruket i gott skick, ge god service till våra kunder och jobba med utveckling av vårt sätt att arbeta.

Hur ser din arbetsdag ut?

Som miljöarbetare är du ansiktet utåt för våra kunder som besöker återbruken. Din främsta uppgift är att vara synlig och ge dem service genom rådgivning och hjälp att sortera rätt. Du beställer transporter, tar emot farligt avfall och fyller i de underlag som krävs för fakturering och inrapportering. Det ingår också lastmaskinskörning för att flytta material, containrar och annat gods på anläggningen, och du underhåller och städar de maskiner som används på återbruket. Då det är mycket kunder och fordon i rörelse på återbruken är det viktigt att du har ett säkerhetstänk och koncentrationsförmåga när du framför och underhåller maskiner.
En del i ditt arbete är att jobba för att rutiner och arbetssätt är enhetliga på alla våra Återbruk. Därför är kontakten med dina kollegor väldigt viktig. Du får även stöd av din arbetsledare som är på plats cirka en dag i veckan.

Vem är du?

Du som söker har ett intresse för att jobba med miljö- och avfallsfrågor. Du är en lyhörd lagspelare då du och dina kollegor driver arbetet på återbruket tillsammans som ett team, och du är ansvarstagande och tar tag i saker när det behövs. Mötet med människor motiverar dig och du är lösningsfokuserad i ditt förhållningssätt. Att vara serviceinriktad är naturligt för dig och du har förmågan att på ett tryggt och stabilt sätt möta kunderna där dom är, vad gäller kunskap och ärende. För att trivas i rollen behöver du vara flexibel i tanke och handling och med glädje ta till dig nya arbetssätt och rutiner.

Vi omsätter våra värdeord trovärdig, omtanke, nytänkande och professionell till en strävan att våra kunder upplever oss som just professionella och trovärdiga men också att vi är måna om att hitta lösningar på deras frågor och behov. Det är viktigt att du kan relatera till och arbeta utifrån dessa värdeord och att du delar vår strävan mot ett hållbart samhälle.

Kompetenskrav

Du har:

  • Godkänd gymnasieutbildning
  • Kunskap i Office 365
  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • Erfarenhet av ett service- eller kundorienterat yrke
  • Ett miljöintresse och vill bidra till ett hållbart samhälle
  • B-körkort

Det är meriterande om du har:

  • Hjullastarutbildning (C2-kort)
  • En eftergymnasial utbildning inom relevant område
  • Erfarenhet av att arbeta på ett återbruk eller annat miljö- eller hållbarhetsrelaterat yrke
  • Jobbat med förändringsarbete och att implementera nya arbetssätt

Vad får du?

Hos oss får du ett varierande arbete på en arbetsplats som sätter miljön först. Här bryr vi oss om varandra och vår arbetsmiljö. Vi erbjuder flera förmåner; bland annat ger träning ledig tid.

Övriga upplysningar

Vi vill spegla våra kunder och samhället i stort och vill därför anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det ger.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med placering på Återbruket Hälla respektive Återbruket Ängsgärdet. Vid sjukdom eller annan frånvaro hjälps vi åt att täcka upp på andra återbruk i regionen. Arbete förekommer på kvällar och helger. Tillträde efter överenskommelse.

Om du vill veta mer om tjänsten kontaktar du

Enhetschef, Ludvig Ericsson, ludvig.ericsson@vafabmiljo.se , 021-39 35 34.
HR-konsult Västerås stad, Frida Bragazzi Engum, frida.bragazzi.engum@vasteras.se , 021-39 04 62.

Så här ansöker du

Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen att söka tjänsten redan idag. Sista ansökningsdag är den 21 augusti 2022. I denna rekrytering samarbetar vi med Västerås stad.

Du söker tjänsten här

Välkommen med din ansökan!

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. 

Om Vafabmiljö

Vafabmiljö är ett kommunalförbund bildat av Heby, Enköping och alla kommuner i Västmanland. Vi arbetar med avfallshantering på ett sätt som är långsiktigt och hållbart. Våra mål är att avfallsmängderna ska minska och att avfallet ska ses som en resurs. Allt ska återanvändas eller återvinnas så långt det bara är möjligt. Genom att dela med oss av vår kunskap och erbjuda bra lösningar vill vi ge dig förutsättningar att vara med och skapa en hållbar framtid. Tillsammans kan vi rädda världen lite varje dag, brukar vi säga.