kvinnlig medarbetare sitter vid ett skrivbord

VafabMiljö söker två Kemiingenjörer

Är du en lösningsorienterad och driftig lagspelare med erfarenhet och kunskap inom kemi? Har du kanske tidigare jobbat i avfallsbranschen, på ett kemilabb eller inom processindustrin? Nu söker vi två kemiingenjörer med miljöintresse som vill vara en del av vårt team.

Om Arbetsplatsen

På enheten Miljö och avfallskvalitet, som tillhör avdelningen Produktion, arbetar åtta miljösamordnare, kemitekniker och kemiingenjörer. Vi ansvarar för klassificering, hantering  och avsättning av farligt avfall i vår region, samt hanteringen av farligt avfall på våra 18 återbruk. Vi ansvarar också för att Vafabmiljös verksamhet ryms inom givna tillstånd och följer gällande miljölagstiftning. Teamet består av en kunnig och skarpsinnig grupp, där alla är specialister i sina respektive roller. Vi hjälper varandra och jobbar strategiskt för att driva utvecklingen av avfallshanteringen framåt. Vi sitter i moderna, fina lokaler på Navet i Västerås med bara några minuters gångavstånd från centralstationen.

Hur ser din arbetsdag ut?

Som kemiingenjör ser dina arbetsdagar olika ut. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att identifiera och klassificera kemitekniska avfall och identifiera den lämpligaste hanteringen, i vissa fall ny avsättning. I vårt verksamhetssystem avgör du klassificering av avfallet, beslutar hur det ska hanteras och emballeras samt kopplar det till framtagna priser. Vid behov åker du ut på platsbesök hos kunden.

Du kommer även att jobba med kvalitetssäkring av ärenden och klassificeringar som behöver uppdateras. Du är behjälplig vid framtagande av nya styrdokument och uppdaterar befintliga. I tjänsten ingår också att hjälpa driftspersonal ute på våra anläggningar med bland annat avgörande om sortering, behandling och information om avfallet.

I en av tjänsterna ingår dessutom ansvar för vårt kemikaliesystem.

Genom utbildning hjälper du till att höja kunskapen om farligt avfall hos dina kollegor på andra avdelningar. På sikt är det något vi också vill erbjuda våra kunder och samarbetspartners i form av utbildning och rådgivning.

Vem är du?

Vi söker dig som vill jobba i en administrativ roll och som är en lagspelare ut i fingerspetsarna. Du är driven, noggrann och lösningsorienterad. Vi tror att du har ett genuint miljöintresse och vill bidra till ett hållbart samhälle, samt att du eftersträvar våra värdeord: Trovärdig, Omtanke, Nytänkande och Professionell.

Du värdesätter ett gott samarbete, har känsla för service och ett professionellt bemötande. Det är dessutom viktigt att du har ett prestigelöst förhållningssätt. Vi ser det som ett plus om du är duktig på kompetensöverföring och har erfarenhet av att stötta andra i deras arbete. Har du erfarenhet av eller intresse för att presentera eller föreläsa så är det också välkommet.

Kompetenskrav

Du har:

 • Högskole- eller universitetsexamen med kemiteknisk inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Kunskaper om avfallslagstiftning
 • Erfarenhet av arbete med kemikalier
 • Erfarenhet av arbete i orderhanteringssystem eller liknande
 • Erfarenhet av att arbeta i Office 365
 • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
 • Kunskaper i engelska
 • Miljöintresse
 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att arbeta med att klassificera avfall
 • Erfarenhet av att arbeta med avsättning av avfall
 • Erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet
 • Kunskap om transporter av farligt gods
 • Erfarenhet av produktion i en driftverksamhet
 • Arbetat i orderhanteringssystemet Future

Vad får du?

Hos oss får du ett varierande arbete på en arbetsplats som sätter hållbarhet först. Här bryr vi oss om varandra och vår arbetsmiljö. Vi erbjuder flera förmåner; bland annat ger träning ledig tid. Vi vill spegla våra kunder och samhället i stort och vill därför anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det ger.

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Navet, Gasverksgatan 7 i Västerås.

Vill du veta mer?

Hör av dig till vår enhetschef Helena Segervall för mer information, helena.segervall@vafabmiljo.se , 021 39 35 95.
HR-konsult Frida Bragazzi, frida.bragazzi.engum@vasteras.se , 021-39 04 62.

Ansökan

Du är välkommen att söka tjänsten hos oss redan idag, urval sker löpande, dock senast 29 maj 2022. I denna rekrytering samarbetar vi med Västerås stad.

Du söker tjänsten här 

Välkommen med din ansökan!

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Om VafabMiljö

VafabMiljö är ett kommunalförbund bildat av Heby, Enköping och alla kommuner i Västmanland. Vi arbetar med avfallshantering på ett sätt som är långsiktigt och hållbart. Våra mål är att avfallsmängderna ska minska och att avfallet ska ses som en resurs. Allt ska återanvändas eller återvinnas så långt det bara är möjligt. Genom att dela med oss av vår kunskap och erbjuda bra lösningar vill vi ge dig förutsättningar att vara med och skapa en hållbar framtid. Tillsammans kan vi rädda världen lite varje dag, brukar vi säga.