på bilden syns en kvinna bärandes på en dator och massor med sladdar. I bakgrunden syns soptippen
Foto: Per Groth

VafabMiljö söker en Systemförvaltare

Nu har vi ett spännande och utvecklande uppdrag till dig som är en erfaren systemförvaltare! Vi står inför stora och spännande utmaningar framöver för att utveckla och effektivisera verksamheten med hjälp av IT. Både nya systemstöd men även förändringar i det befintliga, för att möta det digitala arbetssättet samt nya behov och möjligheter. Hos oss blir du en viktig spelare att knyta ihop verksamhetens behov och önskemål med system och funktioner.

IT-enheten tillhör avdelningen VD-stab. Vi består av 5 medarbetare med olika roller; projektledare, systemförvaltare, supportfunktion och infrastruktur. Driften är outsourcad till en driftpartner, och vi använder även en del molntjänster som exempelvis Office 365 medan övriga delar hanterar vi själva. Vi har också ett nära samarbete med våra leverantörer i många frågor och tjänster.

Hur ser din arbetsdag ut?

Som systemförvaltare kommer du att arbeta med att styra, följa upp och säkerställa leverans av applikationer och dess funktionalitet till vår verksamhet. Ett viktigt inslag i förvaltningsrollen är att starkt bidra till och leda arbetet med ständiga förbättringar i ett utvecklande perspektiv. Här får du möjligheten genom ett processorienterat arbetssätt arbeta nära verksamheten och med våra externa leverantörer. Du verkar inom områden för kravställning, avtal, leverans och utveckling. Du kommer att ansvara för att systemen förvaltas enligt gällande lagar, regler och policys samt att systemen fungerar tekniskt och är funktionellt stödjande för våra processer och rutiner inom verksamheten. I tjänsten kommer du även att skriva instruktioner och användarhandledningar.

Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom IT eller motsvarande samt några års erfarenhet av arbete i en IT-relaterad leverans- och supportorganisation. Du har arbetat med applikationsförvaltning i en strukturerad förvaltningsmodell samt har erfarenhet av att leda, styra och genomföra förändringar. Vi ser även att du har tidigare erfarenhet av att delta i projekt med IT-relaterade leveranser samt har erfarenhet av processorienterat arbetssätt. Du har en god förmåga att översätta krav och behov från verksamheten till lösnings- och förbättringsförslag.

För oss är det viktigt att du har en mycket god samarbetsförmåga och levererar service av hög nivå. Du trivs i en roll där du får möjligheten att samverka i olika forum för att utveckla IT-verksamheten inom organisationen. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att producera dokument med hög kvalitet och innehar en god kommunikationsförmåga. Som person är du driven, självständig och arbetar på ett målinriktat och strukturerat sätt samt att du har ett stort intresse för teknik och håller dig ständigt uppdaterad inom IT-utvecklingen.

Vad får du?

Du får arbeta på en spännande arbetsplats som sätter miljön först. Tillsammans med dig vill vi skapa det hållbara samhället och vi har en mycket spännande tid framför oss. Vi kan erbjuda dig en intressant arbetsplats där vi vill att våra medarbetare tar ansvar och utvecklas för att driva VafabMiljös arbete framåt. Här bryr vi oss om varandra och vår arbetsmiljö. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och vi värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. Detta uttrycks i ord vi enats om i vår värdegrund – Trovärdig, Omtanke Nytänkande och Professionell.

Om du vill veta mer om tjänsten

IT-chef, Per-Mikael Bäckstedt telefon 021-39 35 69.
HR-konsult, Alexander Brock telefon 021-39 14 06, e-post: alexander.brock@vasteras.se
Facklig företrädare, Vision Owe Enarsson telefon 021-39 92 29.

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Västerås. Tillträde efter överenskommelse.

Så här ansöker du

Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen att söka tjänsten redan idag. Sista ansökningsdag är den 22 september 2019. I denna rekrytering samarbetar vi med Västerås stad.

Du söker tjänsten via denna länk

Om VafabMiljö

VafabMiljö är ett kommunalförbund bildat av kommunerna i Västmanland samt Heby och Enköpings kommuner. Vi arbetar med långsiktigt hållbar avfallshantering. Målet är i första hand att avfallsmängderna ska minskas, det återstående avfallet ska betraktas som en resurs och återvinnas så långt det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Med stor miljömedvetenhet bidrar vi dessutom till en hållbar framtid. Var med och gör skillnad för miljön tillsammans med oss! Läs gärna mer om oss på vafabmiljo.se