kvinnlig medarbetare som står framför ett transportfordon

VafabMiljö söker en Enhetschef till Transport Planering

Är du en duktig ledare med kompetens inom logistik och avtalshantering? Vill du få våra engagerade medarbetare att växa, vässa våra processer och höja kvaliteten på våra avtal? Vi går en spännande framtid till mötes – vill du vara med?

På avdelningen Transport och Logistik arbetar totalt cirka 80 medarbetare med planering, drift och service kring såväl egna som köpta avfallstransporter. En av avdelningens enheter är Transport Planering. Här ansvarar vi för uppföljning av entreprenörsavtal och strävar efter att skapa effektiva och kvalitetssäkra logistiska lösningar för VafabMiljö.

Hur ser din arbetsdag ut?

På Transport Planering är vi 8 medarbetare som hanterar köpta frakter och tjänster till ett årligt värde om ca 115 mkr. Avdelningen administrerar och följer upp att tjänsterna utförs som avtalat, leder upphandlingar samt utvecklar effektiva och kvalitetssäkra lösningar. Som vår nya chef ansvarar du för enhetens personal, arbetsmiljö och ekonomi. Med förbundets bästa för ögonen leder du enheten och arbetet med att ta fram och implementera förbättringar för att utveckla logistiken och transporterna avseende såväl kvalitet som ekonomi.

Vår ambition är att vara professionella beställare så att våra avtal handlas upp och efterlevs med hög kvalitet och effektivitet. Här blir du en nyckelperson i att utvärdera och utveckla medarbetarna liksom våra avtal och befintliga processer. Du definierar och säkerställer enhetens funktion, samarbetar med angränsande enheter och bidrar till den bästa lösningen för verksamheten. Du ingår i ledningsgruppen där du bidrar till såväl Transport och Logistiks som hela VafabMiljös kontinuerliga förbättringsarbete och utveckling.

Vem är du?

Vi söker dig som är en trygg ledare och som är motiverad att bidra till miljön och ett hållbart samhälle och som både lever och omsätter VafabMiljös värdeord Trovärdig, Omtanke, Nytänkande och Professionell till kulturen på enheten. Våra förväntningar på dig är att du kan ta tillvara och utveckla medarbetare och gruppen för att lyfta kvalitet, ekonomi och effektivitet i hur vi arbetar med våra avtal.

Därför söker vi dig som har logistikkompetens, vana att arbeta med avtal och goda förmågor i analys och ledarskap. Eftersom kontaktytorna i rollen är många och samverkan inom förbundet är en framgångsfaktor för att nå våra mål, söker vi dig som ser vikten av ett bra samarbete och som kan kommunicera på ett engagerande, coachande och tydligt sätt med din omgivning.

Kompetenskrav

Du har:

 • gymnasieutbildning
 • högskoleutbildning inom exempelvis logistik eller ekonomi. Alternativt utbildning eller kunskap som är förvärvat på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • datorvana och goda kunskaper i Officepaketet
 • goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
 • arbetslivserfarenhet från logistik/transport/produktion/lager
 • erfarenhet av chefsroll med ansvar för medarbetare, arbetsmiljö och ekonomi
 • erfarenhet av arbete mot leverantörer/entreprenörer och att förhandla, efterleva och utvärdera/utveckla affärsavtal
 • erfarenhet av att i process- och projektform, leda och implementera förbättrings- och utvecklingsarbete
 • erfarenhet av att leda i förändring och att utveckla medarbetare och team

Det är meriterande om du har:

 • Ledarskapsutbildning
 • Erfarenhet av ledning på taktisk eller strategisk nivå

Vad får du?

Hos oss får du ett varierande arbete på en arbetsplats som sätter miljön först. Vi står inför en stor och spännande utmaning och vi vill att våra medarbetare utvecklas för att driva VafabMiljös utveckling. Här bryr vi oss om varandra och vår arbetsmiljö. Vi erbjuder förmåner via Hållbar Livsstil där bland annat träning ger ledig tid. Vi vill spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Om du vill veta mer om tjänsten

Rekryteringskonsult Västerås stad, Ulrika Matsson,  021-39 22 92, ulrika.matsson@vasteras.se

Avdelningschef Transport och Logistik VafabMijlö, Edvin Kiellarson, 021-39 35 98, edvin.kiellarson@vafabmiljo.se

Ordförande/Ombud Visions lokalklubb VafabMiljö, Anna Helsing, 021-39 35 17, anna.helsing@vafabmiljo.se

Ombudsman Svenska Transportarbetareförbundet avdelning 19 Västerås, Joakim Borg, joakim.borg@transport.se

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och du utgår från vårt huvudkontor på Navet, Gasverksgatan 7 i Västerås.

Så här ansöker du

Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen att söka tjänsten redan idag. Sista ansökningsdag är den 10 mars. I den här rekryteringen samarbetar vi med Västerås stad. Vi planerar att genomföra intervjuer under veckorna 12 – 13, 2021.

Du söker tjänsten via denna länk

Välkommen med din ansökan! 

Om VafabMiljö

VafabMiljö är ett kommunalförbund bildat av kommunerna i Västmanland samt Heby och Enköpings kommuner. Vi arbetar med långsiktigt hållbar avfallshantering. Målet är i första hand att avfallsmängderna ska minskas, det återstående avfallet ska betraktas som en resurs och återvinnas så långt det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Med stor miljömedvetenhet bidrar vi dessutom till en hållbar framtid. Var med och gör skillnad för miljön tillsammans med oss! Läs gärna mer om oss på vafabmiljo.se