en hand som håller i en matavfallspåse
Fotograf: Linda Eliasson

VafabMiljö nominerade till Västmanlands miljö- och klimatpris 2021

Den 22 november gick Västmanlands miljö- och klimatråd ut med de fem finalisterna i Västmanlands miljö- och klimatpris. VafabMiljö var en av de dem och nominerades för sin nybyggda biogasanläggning. Med den nya anläggningen kan biogasproduktionen effektiviseras och skapa upp till 20 % mer gas av samma mängd matavfall som tidigare. Ett drivmedel som hjälper oss att på vägen skapa det fossilfria Sverige.

Övriga finalister är Carbomax, Fritt fram i Gisslarboån, LT-konsult och Returfabriken. Vinnaren utses vid en ceremoni på Västerås slott nu på fredag den 26 november.

Bakgrund:

Västmanlands miljö- och klimatråd beslutade 2018 att införa ett miljö- och klimatpris. Priset instiftades för att uppmärksamma en enskild person eller en organisation, som på ett förtjänstfullt sätt bidragit till att främja länets miljö- och klimatarbete. Utifrån de nomineringar som kommit in under sommaren och hösten har en beredningsgrupp sorterat ut fem finalister. Urvalskriterierna är bland annat miljönytta, nytänkande och om arbetet främjar länet.

Se filmer på alla nominerade här.