bild på två sopbilschaufförer som står framför en sopbil
Foto: Per Groth

VafabMiljö söker sommarvikarier – chaufförer

Vill du vara med och skapa en hållbar framtid? Drivs du av att leverera service till våra medborgare och tycker att miljötänk är viktigt? Vi söker nu chaufförer som vill jobba i sommar. Hos oss på VafabMiljö får du jobba tillsammans med härliga kollegor på en arbetsplats som präglas av gemenskap, lösningsfokus och öppenhet. Du kommer tillhöra avdelningen Transport och Logistik, enhet Transport Drift och utgår från Västerås.

Hur ser din arbetsdag ut?

Som chaufför kommer du köra olika typer av transporter till och från såväl privatpersoner som andra kunder. Du arbetar tillsammans med transportledningen och arbetsledare som leder och fördelar arbetet. Dagens körning är förutbestämd och görs via Future/Mobile, som är vårt transportledningssystem. Du ansvarar för att utföra de dagliga körningarna från Mobile samt återrapportera och lägga upp eventuella avvikelser i systemet. När körningen är klar ser du till att varje materialslag vägs in och töms på vår avfallsanläggning. Du ansvarar också för daglig bilvård av våra fordon. De fordonstyper som används i arbetet är sidlastare, baklastare och lastväxlare.

Vem är du?

Du som söker har gymnasieutbildning, är serviceinriktad, kan arbeta självständigt och under tidspress, är noggrann och har ordningssinne. Du har god fysik och har ett positivt kundbemötande.

Kompetenskrav

 • Gymnasieutbildning
 • YKB
 • CE-körkort
 • C-körkort
 • Förarkort
 • Allmän datakunskap
 • Miljöintresse
 • Kan flytande svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har: 

 • God lokalkännedom i Västerås med omnejd
 • Tidigare arbete inom serviceyrke
 • ADR-behörighet
 • Krankort

Vad får du?

Du får arbeta på en spännande arbetsplats som sätter miljön först. Tillsammans med dig vill vi skapa det hållbara samhället och vi har en mycket spännande tid framför oss. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och vi värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Övriga upplysningar

Anställningen är ett sommarvikariat för perioden maj- augusti. Skriv vilken period och hur länge du kan sommarjobba:

Jag kan arbeta: hela perioden 1 maj –  30 augusti.
Jag kan arbeta: annan tid/del av tid….(ange när)

Så här ansöker du

Välkommen att söka sommarvikariat hos oss redan idag, urval sker löpande, dock senast 2 april 2020. Det gör du genom att mejla ditt CV och ditt personliga brev till: hr@vafabmiljo.se
Skriv ”Chaufför” i ämnesraden på mejlet.

Om VafabMiljö

VafabMiljö är ett kommunalförbund bildat av kommunerna i Västmanland samt Heby och Enköpings kommuner. VafabMiljö arbetar med långsiktigt hållbar avfallshantering. Målet är i första hand att avfallsmängderna ska minskas, det återstående avfallet ska betraktas som en resurs och återvinnas så långt det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Med stor miljömedvetenhet bidrar vi dessutom till en hållbar framtid. Var med och gör skillnad för miljön tillsammans med oss!  
Läs mer på vafabmiljo.se