illustration av våra miljöinformatörer

Nu lanserar vi vår podcast!

Äntligen har vi tagit det första steget och skapat en alldeles egen podcast. Vår podcast som blandar allvar med humor heter ”Let’s talk rubbish” och handlar om de fem stegen i avfallstrappan. Podden riktar sig till barn i åldrarna 6-12 år, men har också fått ett varmt mottagande bland vuxna som vill förstå dagens utmaningar och vad vi rent konkret kan göra för att vända utvecklingen.

– Med podcasten vill vi säga att vi bryr oss om barnen och deras framtid. Tillsammans kan vi rädda världen lite varje dag, säger Linda Holtby, miljöinformatör på VafabMiljö.

Tillsammans med de andra miljöinformatörerna, Kaj Wallin och Natalie Löfgren, kommer Linda att guida eleverna uppför avfallstrappan och samtidigt visa hur vi genom att se avfall som en resurs och inte som sopor, går en cirkulär framtid till mötes.

Redan i april släpptes ett pilotavsnitt, där ämnet var nedskräpning. Det första, riktiga avsnittet släpptes i början av oktober och där diskuterar miljöinformatörerna deponin (soptippen). Senare under året följer fyra avsnitt som handlar om de återstående stegen i avfallstrappan, nämligen energiutvinning, återvinning, återanvändning och minimering.

Läs hela artikeln här

Lyssna på vår podcast