Turnéstart för dialogen och resan mot en ny avfallsplan

I slutet av januari startade vi vår turné med dialogen och resan mot en ny avfallsplan. Först ut var Hallstahammars kommun.

Den 24 januari hade vi vår första workshop i Hallstahammar med politiker och tjänstemän för att prata om framtidens sophantering. Detta blev starten på resan mot en ny avfallsplan där fokus ligger på framtiden och ett hållbart samhälle. Dialogen med intressenterna är en väldigt viktig del i arbetet. Under året kommer vi anordna en mängd olika möten; workshops, kundfokusgrupper, träffar med skolelever. Vi kommer också vara med vid ett antal publika evenemang runt om i våra kommuner.

Den nya avfallsplanen ska gälla i hela vår region, Västmanland samt Enköping och Heby, så vi har många kreativa samtal framför oss. Hushållen når vi via vår utställning Let’s talk rubbish som kommer turnera runt på olika publika evenemang.

Den nya avfallsplanen ska gälla fram till år 2030. På vår kampanjsajt berättar vi om arbetet med avfallsplanen, om vad som händer med materialet som du sorterar på Återbruket och annat matnyttigt.
På kampanjsajten hittar du också ett kalendarium. Här finns alla våra aktiviteter som vi kommer ha in medlemskommunerna under våren.
Kom gärna och hälsa på oss på plats!

Vill du veta mer om den nya avfallsplanen eller har du synpunkter om framtiden?
Gå in på vår kampanjsida www.vafabmiljo.se/avfallsplanen och lämna gärna din åsikt.