Landshövdingen klipper bandet
Fru Landshövding, Minoo Akhtarzand, klipper bandet

Idag nyinvigde vi Biogasanläggningen

Idag firade vi ombyggnationen av vår biogasanläggning på Gryta i Västerås med en nyinvigning. Vår landshövding Minoo Akhtarzand deltog och klippte det traditionella bandet. Därefter följde guidade visningar för våra inbjudna gäster i mindre grupper så att vi kunde hålla bra avstånd till varandra.

Biogasanläggningen byggdes 2005 och var då en av de första i sitt slag i Sverige. Redan då var vi stolta. Nu har vi en toppmodern anläggning där vi kan ta emot ännu mer matavfall för att producera biogas och biogödsel, för en hållbar framtid!

På biogasanläggningen tar vi emot matavfall från hela vår region; kommunerna i Västmanland samt Enköping och Heby kommun. Det gör oss till en betydelsefull producent av biogas för fordonsdrift och högkvalitativ biogödsel till lantbrukarna i regionen. Efter mer än 15 framgångsrika år har nu biogasanläggningen kompletterats och moderniserats. Vi kan äntligen ta emot förpackat livsmedel från butiker, och snart kommer vi att producera flytande biogas till lastbilar och andra tunga fordon. Det är vi glada och stolta över.

P4 Västmanland var även på plats och intervjuade vår Teknik- och miljöspecialist Per-Erik Persson samt vår Förbundsdirektör Carina Färm. Trevlig lyssning! Lyssna på P4 Västmanland om en ny biogasanläggning (sverigesradio.se)