Farbror Bengt har blivit Youtube-succé

VafabMiljös film ”Sopbilen- en dag med farbror Bengt” har nått över en miljon visningar på YouTube. Många barn har fastnat för filmen och chauffören Bengt blir igenkänd när han kommer med sin sopbil.

För fyra år sen tog VafabMiljö fram ett antal filmer med hjälp av Jesper Lange. Filmerna var tänkta att berätta om vår verksamhet. Det gjordes även en film för barn. Ganska snabbt drog denna film iväg i antalet visningar och efter ett år hade vi 100 000 visningar. Och nu har den över en miljon.

– Många barn känner igen mig när jag är ute och kör, en del säger att de sett mig på film. Det händer även att vuxna vill ta en bild tillsammans med mig, säger Bengt Löfling, chaufför och filmens huvudperson. Så det är tack vare alla barn och föräldrar som  filmen blivit så populär.

Det lugna tempot gör filmen så bra

Jesper Lange som skrev manus, filmade och redigerade tror att barnen, förutom att de förstås gillar sopbilar, även tycker om det lugna tempot i filmen och Bertil Mattsons trygga röst.

– Bengt är så klart stjärnan men Bertils Mattssons berättarröst gör filmen. Rösten är varm och lugn och har lite smålandsdialekt i sig. Det blir tryggt, mysigt och lite ”folkhemsaktigt”, säger Jesper Lange.

Bertil Mattsson som är berättarrösten jobbade tidigare som specialist kring frågor om Farligt avfall på VafabMiljö. Han är numera pensionär.

Film nummer 2 på gång

Just nu planeras för en uppföljare till filmen om Farbror Bengt och den beräknas vara klar under våren 2018.

Se filmerna på VafabMiljös kanal på YouTube (klicka här så länkas du direkt)