Pantamera

Pantamera

På Återbruken tar vi emot pantburkar och flaskor i samarbete med Pantamera. Vi tar även emot de utan pant, så kom och lämna hos oss!

Du kan lämna burkar och flaskor med och utan pant, i de blåa kärlen. Har du flera säckar med pant så finns det Pantamera Express, som kan ta emot 100 förpackningar på några minuter, på Återbruken Ängsgärdet och Bäckby i Västerås.

Du kan välja att få pengarna genom tre utbetalningsalternativ; en betalcheck likt det pantkvitto du får i mataffären, insättning på ett bankkonto via PayPal eller så kan du skänka panten till välgörenhet. Vi samarbetar med Världsnaturfonden, WWF, dit pengarna skänks. Läs mer om Världsnaturfondens viktiga arbete här.

Utöver Världsnaturfonden går också en del av pantpengarna till vårt miljöpris-och hållbarhetspris, Guldäpplet, som delas ut till elever som har gjort en miljöriktig, hållbar insats under årets gång. I november 2018 delades första, andra och tredjepris ut till ABB Industrigymnasium, Bjurhovdaskolan och Wegas, Carlforska gymnasiet.

Under 2018 samlades det in totalt 326 tkr på våra Återbruk varav 106 tkr samlades in via PantaMera Express – tack för din insats!