bild på Pantamera Express maskin och en flicka som ska panta på Återbruket

Pantamera

På Återbruken tar vi emot pantburkar och flaskor i samarbete med Pantamera. Vi tar även emot de utan pant, så kom och lämna hos oss!

Du kan lämna burkar och flaskor med och utan pant, i de blåa kärlen. Har du flera säckar med pant så finns det Pantamera Express, som kan ta emot 100 förpackningar på några minuter, på Återbruken Ängsgärdet och Bäckby i Västerås samt Återbruket Enköping.

Du kan välja att få pengarna genom tre utbetalningsalternativ; en betalcheck likt det pantkvitto du får i mataffären, insättning på ett bankkonto via PayPal eller så kan du skänka panten till välgörenhet. Vi samarbetar med Världsnaturfonden, WWF, dit pengarna skänks. Läs mer om Världsnaturfondens viktiga arbete här.

Utöver Världsnaturfonden går också en del av pantpengarna till vårt miljöpris-och hållbarhetspris, Guldäpplet, som delas ut till elever som har gjort en miljöriktig, hållbar insats under årets gång. I november 2019 delades första, andra och delat tredjepris ut till Kilbo skola, Norra Vallbyskolan, Elundskolan samt Munktorpsskolan.

Under 2019 samlades det in totalt 370 tkr på våra Återbruk varav 183 tkr samlades in via PantaMera Express – tack för din insats!

Vid frågor kontakta Pantameras kundtjänst på telefonnummer 011-19 19 80 eller mejla till info@returpack. Se mer information på Pantameras hemsida.