VafabMiljö söker problemlösande fordonsmekaniker

VafabMiljö är ett kommunalförbund bildat av kommunerna i Västmanland samt Heby och Enköpings kommuner. Vi arbetar med långsiktigt hållbar avfallshantering. Målet är i första hand att avfallsmängderna ska minskas, det återstående avfallet ska betraktas som en resurs och återvinnas så långt det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Med stor miljömedvetenhet bidrar vi dessutom till en hållbar framtid. Var med och gör skillnad för miljön tillsammans med oss! Läs gärna mer om oss på vafabmiljo.se

Vi söker nu en fordonsmekaniker som är en problemlösare av naturen. Tillsammans med din närmsta kollega ser ni till att våra fordon är i toppskick, både för verksamhetens-och miljöns skull. Våra bilar rullar i ett upptagningsområde med 300 000 människor – att bilarna rullar och att fordonsflottan är i gott skick är av yttersta vikt.

Din arbetsdag

Dina huvudsakliga uppgifter består av förebyggande underhåll, fordonsservice och reparationer av våra lastväxlare, fraktionsbilar, kranbilar och lastmaskiner. Du sköter även underhåll av styrsystem och lyftanordningar. Tillsammans med din kollega lägger ni upp arbetet och analyserar och löser de problem ni upptäcker med kreativitet och kvalitet. Därför är det viktigt att du är ansvarsfull, flexibel och tycker om att samarbeta. Delar av arbetet handlar om att bedöma huruvida ni själva ska göra reparationer eller lämna in på auktoriserad verkstad. I din roll rapporterar du direkt till enhetschefen och tillhör enheten Transport Service. Du är stationerad på Gryta avfallsanläggning i Västerås men resor i vår region (Västmanland, Enköping och Heby) förekommer också. Arbetstiden är förlagd till dagtid.

Vem är du?

Du är serviceinriktad och tycker om att analysera, lokalisera och lösa problem med fokus på kvalitet. Du har även lätt för att lyfta blicken och se helheten för att kunna prioritera rätt.

Du har:

 • Erfarenhet av arbete med reparationer av tunga fordon
 • God datorkunskap
 • B-körkort
 • Som lägst fordonsteknisk gymnasieutbildning eller motsvarande erfarenhet

Det är extra meriterande om du dessutom har:

 • Erfarenhet av arbete med hydraulik eller pneumatik
 • Erfarenhet av arbete med fordonskontroller
 • Erfarenhet av att arbeta enligt 5S eller annat kvalitetsverktyg
 • God kunskap i svetsning, gärna MIG/MAG och TIG
 • God kunskap i felsökning av fordonselektronik
 • God plåtkunskap
 • Utbildning i heta arbeten
 • C-behörighet med YKB

Vad får du?

Du får arbeta på en spännande arbetsplats som sätter miljön först. Tillsammans med dig vill vi skapa det hållbara samhället och vi har en mycket spännande tid framför oss. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och vi värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta oss!

Enhetschef Kent Enarsson 0221-294 86
HR-konsult Linda Englin 021-39 39 71
Transportaretarförbundet Fredrik Lahti 070-465 82 25

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Så här ansöker du

Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen att söka tjänsten redan idag. Sista ansökningsdag är den 12 december 2018. I denna rekrytering samarbetar vi med Västerås stad.

Du söker tjänsten via denna länk

Välkommen med din ansökan!

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.