VafabMiljö söker en Upphandlare

Vill du ha ett av framtidens viktigaste uppdrag? Vi på VafabMiljö arbetar för ett hållbart samhälle, för våra barn och för vår framtid. På uppdrag av våra medlemskommuner tillhandahåller och utvecklar vi avfallstjänster för alla som bor och verkar i vår region. Vi arbetar med ständiga förbättringar för att vårt avfall ska tas om hand och återvinnas så långt det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Förändring ger möjlighet till utveckling.

Är du vår nya stjärna inom upphandling? Vill du i så fall vara med och utveckla VafabMiljö och våra processer? Som upphandlare hos oss gör du en skillnad för vår stad, dess invånare och framförallt det viktigaste vi har – vår miljö.

Hur ser din arbetsdag ut?

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där du får möjlighet att använda din kunskap inom offentlig upphandling och skruva åt den ytterligare genom förfinande och utvecklande av våra processer. På avdelningen ekonomi och inköp kommer du att vara omgiven av kollegor med stor kompetens och engagemang där vårt gemensamma mål är att ständigt förbättra och effektivisera våra processer med vårt viktiga miljöarabete i fokus. Vi tror att kombinationen av din erfarenhet inom LOU och vår bredd inom ekonomiområdet kommer att utgöra en framgångsfaktor i vår verksamhetsutveckling och inte minst för din personliga utveckling.

Att vara upphandlare hos oss innebär dels ett operativt arbete med upphandlingar, inköp- och avtalsfrågor. I din roll strukturerar du, genomför och följer upp upphandlingar och avtal både på egen hand och tillsammans med andra berörda parter såsom chefer, medarbetare inom VafabMiljö samt externa aktörer. Dels handlar ditt jobb om att utveckla inköpsarbetet inom VafabMiljö genom bland annat effektivisering av våra processer, riktlinjer och dokumenthantering. Här vill vi att du kompetensutvecklar våra medarbetare och hjälper oss att bli ännu bättre och effektivare. Kort och gott kommer du ha en utvecklande roll på VafabMiljö.

Vem är du?

För att lyckas i din roll ser vi att du är strukturerad, självgående och ansvarstagande. Då rollen som upphandlare handlar om att förvalta och utveckla upphandlingsarbetet tror vi att du som person är initiativtagande och kvalitetsmedveten. Tack vare din goda helhetssyn är du van att driva flera frågor och projekt parallellt och lämnar ingenting åt slumpen. Då en stor del av utvecklingsarbetet handlar om att förbättra och kvalitetssäkra vårt processorienterade arbetssätt är det viktig att du är tydlig och tillmötesgående i ditt bemötande av andra och har en naturlig fallenhet för att skapa goda relationer. Din starka framåtanda och serviceinriktade förhållningssätt är tillsammans med din kvalificerade kompetens precis den medarbetare vi behöver!

Du har:

  • akademisk utbildning inom ekonomi/teknik/juridik eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig
  • erfarenhet av att ha jobbat med upphandlingar inom LOU
  • bred sakkunnighet gällande upphandlingsfrågor
  • förmåga att prata flytande svenska i både tal och skrift
  • erfarenhet av och kan arbeta obehindrat i MS Office paketet

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av upphandling av entreprenadtjänster och upphandling inom miljö-och avfallssektorn

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats där du får vara med och göra skillnad för miljön. Vi är en modern arbetsgivare där vi vill att våra medarbetare utvecklas för att driva VafabMiljö framåt. Nästa år kommer vi att påbörja flytten till nya och fräscha lokaler på Björnövägen i Västerås där vi ska jobba i en aktivitetsbaserad arbetsmiljö. Vi har en mycket spännande resa framför oss och hoppas att du vill bli en del av den!

Om du vill veta mer om tjänsten

Ekonomichef: Fredrik Westberg 021-39 92 87
HR-konsult: Maria Mingo Bennström 021-39 21 96
Facklig företrädare Vision: Anna Helsing 021-39 35 17

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Så här ansöker du

Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen att söka tjänsten redan idag. Sista ansökningsdag är den 21 oktober 2018. I denna rekrytering samarbetar vi med Västerås stad. Du söker tjänsten via denna länk

Om VafabMiljö

VafabMiljö är ett kommunalförbund bildat av kommunerna i Västmanland samt Heby och Enköpings kommuner. Vi arbetar med långsiktigt hållbar avfallshantering. Målet är i första hand att avfallsmängderna ska minskas, det återstående avfallet ska betraktas som en resurs och återvinnas så långt det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Med stor miljömedvetenhet bidrar vi dessutom till en hållbar framtid. Var med och gör skillnad för miljön tillsammans med oss! Läs gärna mer om oss på vafabmiljo.se

Välkommen med din ansökan!

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.