VafabMiljö söker en Miljöutredare

Vill du ha ett av framtidens viktigaste uppdrag? Vi på VafabMiljö arbetar för ett hållbart samhälle, för våra barn och för vår framtid. På uppdrag av våra medlemskommuner tillhandahåller och utvecklar vi avfallstjänster för alla som bor och verkar i vår region. Vi arbetar med ständiga förbättringar för att vårt avfall ska tas om hand och återvinnas så långt det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Förändring ger möjlighet till utveckling.

Vi söker nu en Miljöutredare och ser fram emot att få träffa dig som tycker om att samarbeta, analysera och driva processer framåt. I tjänsten som Miljöutredare får du en specialistroll och ansvarar för utvecklingen av miljöutredningsarbetet med fokus på vattenfrågor inom VafabMiljö. Du kommer att tillhöra vår enhet Vatten och Miljö som består av en enhetschef, fem drifttekniker, en provtagare och en utvecklingsingenjör. Tillsammans med dina kollegor kommer ni att arbeta med olika uppgifter med fokus på att minska föroreningarna i vår omgivning. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor på Gryta i Västerås.

Hur ser din arbetsdag ut?

VafabMiljö är verksamhetsutövare för ett flertal nedlagda deponier, en aktiv deponi samt flera sorterings- och behandlingsanläggningar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att övervaka påverkan i yt- och grundvatten från dessa deponier och anläggningar, främst genom att löpande göra provtagningsplaner, följa upp och utvärdera provtagningsresultat i Excel och vid behov arbeta med åtgärder kopplat till detta. Vidare ingår att vara en del av att utföra rapporteringar av bland annat miljörapporter till myndigheter samt säkerställa att vi följer uppdaterad lagstiftning och myndighetskrav gällande miljö och avfall.

Vem är du?

För att lyckas i din roll ser vi att du är kvalitetsmedveten, strukturerad, har god analytisk förmåga och är bra på att prioritera. Vidare har du lätt för att ta initiativ och samarbetar bra med andra människor.

Du har:

  • Högskole-/universitetsutbildning inom miljö, kemi, geohydrologi, biologi eller förorenad mark. Alternativt annan motsvarande utbildning.
  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel
  • B-körkort

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete med miljö, geohydrologi, kemi, biologi eller förorenad mark
  • Erfarenhet av arbete med miljöutredningar och dokumentation
  • Erfarenhet av framtagande av instruktioner, lathundar eller liknande
  • Goda kunskaper avseende behandling av avfall, deponier eller vattenbehandling

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats där du får vara med och göra skillnad för miljön. Vi är en modern arbetsgivare där vi vill att våra medarbetare utvecklas för att driva VafabMiljö framåt. Vi har en mycket spännande resa framför oss och hoppas att du vill bli en del av den! Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Om du vill veta mer om tjänsten

Enhetschef Lisa Bergh, 021-39 35 75.
HR-konsult Linda Englin 021-39 39 71.
Facklig företrädare, Naturvetarna, Torbjörn Ånger, 021-39 35 41.
Facklig företrädare, Vision, Anna Helsing, 021-39 35 17.

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Så här ansöker du

Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen att söka tjänsten redan idag. Sista ansökningsdag är den 28 oktober 2018. I denna rekrytering samarbetar vi med Västerås stad. Du söker tjänsten via denna länk.

Om VafabMiljö

VafabMiljö är ett kommunalförbund bildat av kommunerna i Västmanland samt Heby och Enköpings kommuner. Vi arbetar med långsiktigt hållbar avfallshantering. Målet är i första hand att avfallsmängderna ska minskas, det återstående avfallet ska betraktas som en resurs och återvinnas så långt det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Med stor miljömedvetenhet bidrar vi dessutom till en hållbar framtid. Var med och gör skillnad för miljön tillsammans med oss! Läs gärna mer om oss på vafabmiljo.se

Välkommen med din ansökan!

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.