VafabMiljö söker en Kemiingenjör

Vill du ha ett av framtidens viktigaste uppdrag? Vi söker nu en kemiingenjör med erfarenhet från arbete med kemikalier alternativt farligt avfall. Vi på VafabMiljö arbetar för ett hållbart samhälle, för våra barn och för vår framtid. På uppdrag av våra medlemskommuner tillhandahåller och utvecklar vi avfallstjänster för alla som bor och verkar i vår region. Vi arbetar med ständiga förbättringar för att vårt avfall ska tas om hand och återvinnas så långt det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Förändring ger möjlighet till utveckling.

Som kemiingenjör hos oss på VafabMiljö kommer du att tillhöra enheten Farligt avfall. Vi tar emot och avsätter farligt avfall och farligt gods från hushåll och verksamheter via våra Återbruk och genom kundkontakt med industrier i regionen. Vi ansvarar även för mottagning av förorenade massor. Enheten består av åtta drivna och kunniga personer varav två arbetar som kemiingenjörer och ser fram emot att du tillsammans med oss bidrar till att avgifta vårt samhälle.

Hur ser din arbetsdag ut?

Tycker du om att arbeta med varierande arbetsuppgifter och vill känna stolthet över ditt bidrag till det hållbara samhället? Då kommer du att trivas i tjänsten som kemiingenjör. Hos oss får du arbeta i en bred rådgivande tjänst med stort kundfokus och ett problemlösningsorienterat arbetssätt för att hitta den bästa och mest miljöriktiga hanteringen av avfall och förorenade massor.

Utöver rådgivning för våra kunder kommer du att få arbeta med praktisk hantering och klassificering av farligt avfall och farligt gods samt förorenade massor. Till din hjälp utgår du från en tät kunddialog och analysrapporter samt har ett nära samarbete med våra säkerhetsrådgivare, säljare och transportörer. I tjänsten ingår även att skriva offerter och avtalsunderlag för mottagning av farligt avfall och förorenade massor samt sammanställning av statistik och kvalitetssäkring av jordprojekt.

Vem är du?

Du är utbildad kemiingenjör eller har erhållit motsvarade kompetens på annat sätt. Det är viktigt att du har goda kunskaper inom kemi och har erfarenhet av arbete med kemikalier eller farligt avfall. Vidare har du god kunskap om arbete som till stor del styrs av lagstiftning och har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. B-körkort är ett krav för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i processindustri eller har arbetat med förorenade massor. Som person är du serviceinriktad, samarbetsvillig och lösningsorienterad.

Vi erbjuder dig

VafabMiljö står inför en stor och rolig utmaning och vi kan erbjuda en intressant arbetsplats där vi vill att våra medarbetare utvecklas för att driva VafabMiljös utveckling. Här bryr vi oss om varandra och vår arbetsmiljö. VafabMiljö vill spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Om du vill veta mer om tjänsten

Enhetschef Josefin Forsell 021-39 92 74
HR-konsult Linda Englin 021-39 39 71
Facklig företrädare Vision Anna Helsing 021-39 35 17, SACO Torbjörn Ånger 021-39 35 41

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Så här ansöker du

Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen att söka tjänsten redan idag, dock senast 26 juni 2018. I denna rekrytering samarbetar vi med Västerås stad. Du söker tjänsten via denna länk.

Om VafabMiljö

VafabMiljö är ett kommunalförbund bildat av kommunerna i Västmanland samt Heby och Enköpings kommuner. Vi arbetar med långsiktigt hållbar avfallshantering. Målet är i första hand att avfallsmängderna ska minskas, det återstående avfallet ska betraktas som en resurs och återvinnas så långt det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Med stor miljömedvetenhet bidrar vi dessutom till en hållbar framtid. Var med och gör skillnad för miljön tillsammans med oss! Läs gärna mer om oss på vafabmiljo.se