Foto: Per Groth

VafabMiljö söker en Avfallsstrateg

Vill du vara med och bidra till förbättring av det viktigaste vi har – vår miljö? Vi är i en spännande utvecklingsfas och söker dig som har ett starkt engagemang och ett strategiskt tänk kopplat till avfall- och miljöfrågor.

Som avfallsstrateg hos oss på VafabMiljö får du bland annat arbeta i projektledande roll inom återvinning och avfall. Du kommer att vara placerad på huvudkontoret i Västerås och tillhöra vår enhet Planering. Enheten är ny och består för tillfället av tre kollegor varav en är enhetschef. Vi är alla genuint intresserade av miljö- och avfallsfrågor och tycker om att få göra skillnad i vårt samhälle. Här trivs du som tycker om att samarbeta, är strategisk samt brinner för att driva processer framåt. Låter det som en passande arbetsplats? Vi ser fram emot att få träffa dig!

Hur ser din arbetsdag ut?

I tjänsten som avfallsstrateg har du en central roll i arbetet med att driva olika utvecklingsprojekt som berör hela avfallskedjan och som är kopplade till den nya avfallsplanen. Du kommer att samordna, planera och leda projekt tillsammans med dina kollegor hos oss på VafabMiljö samt med våra 12 medlemskommuner och andra intressenter. Det innebär bland annat att leda möten och hålla samman nätverk. Vidare kommer du att vara delaktig i arbetet med att handlägga och samordna svar på de remisser och samråd som kommer in till VafabMiljö samt ha kontakt med våra kommuninvånare, politiker och fastighetsägare.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

  • akademisk utbildning inom naturvetenskap
  • goda kunskaper i projektledning
  • erfarenhet av att hålla presentationer
  • förmåga att uttrycka dig väl i svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av projektledning
  • erfarenhet av arbete med miljö- och avfallsfrågor
  • erfarenhet av arbete inom offentlig sektor

Vi erbjuder dig

VafabMiljö står inför en stor och rolig utmaning och vi kan erbjuda en intressant arbetsplats där vi vill att våra medarbetare utvecklas för att driva VafabMiljös arbete framåt mot vår vision ”Tillsammans skapar vi det hållbara samhället”. Här bryr vi oss om varandra och vår arbetsmiljö. VafabMiljö vill spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. Detta uttrycks i ord vi enats om i vår värdegrund – Trovärdig, Nytänkande, Professionell och Omtanke.

Om du vill veta mer om tjänsten

Enhetschef Linda Gårdstam 021-39 35 78
HR-konsult Linda Englin 021-39 39 71
Vision Owe Enarsson 021 – 39 92 29
Naturvetarna Torbjörn Ånger 021 – 39 35 41

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Så här ansöker du

Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen att söka tjänsten redan idag, dock 26 augusti 2018. I denna rekrytering samarbetar vi med Västerås stad. Du söker tjänsten via denna länk

Om VafabMiljö

VafabMiljö är ett kommunalförbund bildat av kommunerna i Västmanland samt Heby och Enköpings kommuner. Vi arbetar med långsiktigt hållbar avfallshantering. Målet är i första hand att avfallsmängderna ska minskas, det återstående avfallet ska betraktas som en resurs och återvinnas så långt det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Med stor miljömedvetenhet bidrar vi dessutom till en hållbar framtid. Var med och gör skillnad för miljön tillsammans med oss! Läs gärna mer om oss på vafabmiljo.se