Faktura

Från och med den 1 maj 2017 får du din faktura från VafabMiljö.

Norra Västmanlands kommunalteknikförbund fakturerar avfallshämtning till och med 30 april 2017. Har du frågor kring den fakturan, eller tidigare fakturor, kontakta Norra Västmanlands kommunalteknikförbund. Fakturering sker därefter från VafabMiljö. Var observant på nytt bankgironummer. Faktureringen för åretruntboende sker fyra gånger per år. Den första fakturan kommer i juli och avser perioden 1 maj 2017 till och med 31 augusti 2017. Sommarstugeägare faktureras två gånger per sommarperiod. Första faktureringen sker i juni 2017.

Om du vill kan du betala din faktura via autogiro eller e-faktura. Läs mer om du olika alternativen via länkarna nedan.

Autogiro

E-faktura

Om du har frågor eller funderingar kan du även kontakta vår kundservice på telefon 020-120 22 20 eller e-post kundservice@vafabmiljo.se

Hur fakturan är uppbyggd

Den 1 maj tog VafabMiljö Kommunalförbund över sophanteringen i Fagersta och Norberg. Du har nu fått den första fakturan av VafabMiljö och den ser annorlunda ut mot vad du är van vid. Vi förklarar gärna hur vår faktura är uppbyggd.

Tidigare har Norberg haft en avgift på fakturan. Det som är annorlunda nu är att Vafabmiljö har uppdelade taxor för grundavgift, tömning av matavfall och tömning av restavfall.

Faktura gäller fyra månader

Observera att första fakturan gäller en 4-månaders period och att det inte är en prishöjning. Nästa faktura kommer i oktober 2017. Från år 2018 kommer vi att fakturera varje kvartal, det vill säga januari, april, juli och oktober 2018.

Bra att veta

Här är 3 saker vi gärna förklarar lite extra:

  • hh betyder hushåll (till exempel: 2hh=2 hushåll som delar kärl).
  • Under Antal kan det stå 0,5 (delat kärl) eller 1,00 (ett kärl).
  • Moms är en separat rad på fakturan

Se VafabMiljös exempel faktura

Kontakta oss

Har du fler frågor går att kontakta VafabMiljös kundservice på telefonnummer 020 – 120 22 20. Du når oss vardagar mellan kl 7 och kl 16.
Det går även att skicka ett meddelande till VafabMiljö via e-post kundservice@vafabmiljo.se så kontaktar våra medarbetare dig inom kort.

Ha en trevlig sommar!