Foto: Per Groth

VafabMiljö söker utvecklingsorienterad kundservicechef

Vill du vara med och jobba i en organisation som ligger i framkant för vår miljö och framtid? Vi söker en positiv, driven och utvecklingsorienterad kundservicechef.

Kundservice på VafabMiljö är mitt i en spännande utvecklingsfas. Sedan 2015 har arbetet med att föra över avfallshanteringen från våra 12 medlemskommuner pågått. Den 1 november lämnade Köping, Arboga och Kungsör över ansvaret för avfallshanteringen till oss, vilket innebär att vi nu har ansvar för samtliga hushållskunder i regionen samt många företagskunder. Du kommer att vara med i det viktiga arbetet att utveckla en kundservice i absolut toppklass.

Så här kan en arbetsdag se ut

Kundservice består i dagsläget av 13 medarbetare och är uppdelad i Front- och Back Office. Förutom sedvanliga kundärenden hanterar Back Office även myndighetsbeslut inom det kommunala ansvaret för renhållning. Arbetsuppgifterna består av att ge service till våra kunder via besök, telefon, brev och mejl. De mest förekommande arbetsuppgifterna är att ta emot beställningar av abonnemang, hantera felanmälningar samt svara på frågor om våra tjänster, priser och fakturor. Naturligtvis besvarar vi också frågor om och pratar för källsortering. Kundservice är en viktig funktion på VafabMiljö och har dagliga kontakter med andra avdelningar och enheter.

Det här är din uppgift

Du har ansvar för enhetens verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö. Din uppgift är att leda, styra och tillsammans med medarbetarna planera samt utveckla arbetet. För att skapa Sveriges bästa kundservice behöver du vara drivande i utvecklings- och förändringsarbetet och ha fokus på hög servicegrad i alla kundmöten. Det innebär att du även kommer att samarbeta med andra enheter och avdelningar i såväl utvecklingsarbetet som i den löpande verksamheten. Att entusiasmera medarbetarna att arbeta mot uppsatta mål är en viktig uppgift. Likaså att kompetensutveckla och coacha medarbetarna på enheten.

Vem är du?

Du har erfarenhet från liknande tjänst och som brinner för att ge excellent service till såväl interna som externa kunder. Vi är på en förändringsresa och därför är det viktigt att du har erfarenhet av att utveckla arbetssätt och processer från start till mål. Du är positiv, har lätt för att kommunicera och triggas av ständiga förbättringar. Vi vill att du är kreativ, rik på idéer och har talang för att få människor med dig. Som ledare är du tydlig, trygg och närvarande med förmåga att ta initiativ och fatta kloka beslut. Du ser dina medarbetare. Andra viktiga egenskaper är att du skapar goda relationer och är en god ambassadör både internt och externt. Vi sätter miljön högt på agendan, så det är ett stort plus att du är intresserad av miljöfrågor.

Våra krav på kompetens:

 • Akademisk utbildning inom service, kommunikation eller marknadsområdet. Du kan också ha förvärvat likartade kunskaper inom arbetslivet
 • Erfarenhet av lednings- och förändringsarbete
 • Kunskap om och arbetat med verksamhetsutveckling
 • Kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
 • Väl förtrogen med Officepaketet
 • Erfarenhet av att leda en serviceavdelning

Det är meriterande om du:

 • Tidigare arbetat i en lösningsorienterad organisation
 • Erfarenhet av EDP Future
 • Har erfarenhet av affärs- och telefonisystem
 • Kan uttrycka dig på engelska i tal och skrift
 • Har kunskaper i ytterligare språk

Vi erbjuder dig

Ett roligt, utvecklande och omväxlande jobb med mycket eget ansvar och en chans att vara med att skapa det hållbara samhället.

Om du vill veta mer om tjänsten

Avdelningschef Hållbarhet och Kommunikation Eva Favaro 021-39 92 58
HR-konsult Eva Schmidinger 021-39 39 73.
Facklig representant Owe Enarson 021-39 92 29

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Så här ansöker du

Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen att söka tjänsten redan idag, dock senast 26 november 2017. I denna rekrytering samarbetar vi med Västerås stad.

Du ansöker via denna länk

 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till erbjudanden om annonser och rekryteringstjänster.

Om VafabMiljö

VafabMiljö är ett kommunalförbund bildat av kommunerna i Västmanland samt Heby och Enköpings kommuner. VafabMiljö arbetar med långsiktigt hållbar avfallshantering. Målet är i första hand att avfallsmängderna ska minskas, det återstående avfallet ska betraktas som en resurs och återvinnas så långt det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Med stor miljömedvetenhet bidrar vi dessutom till en hållbar framtid. Var med och gör skillnad för miljön tillsammans med oss! Läs mer på www.vafabmiljo.se