VafabMiljö söker en Chaufför till Heby

VafabMiljö är ett kommunalförbund bildat av kommunerna i Västmanland samt Heby och Enköpings kommuner. Vi arbetar med långsiktigt hållbar avfallshantering. Målet är i första hand att avfallsmängderna ska minskas, det återstående avfallet ska betraktas som en resurs och återvinnas så långt det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Med stor miljömedvetenhet bidrar vi dessutom till en hållbar framtid. Var med och gör skillnad för miljön tillsammans med oss! Läs mer på www.vafabmiljo.se

Foto: Per Groth

Vi är i en spännande utvecklingsfas! Nu söker vi dig som vill vara företagets ansikte utåt och som brinner för sortering och återvinning. Hos oss får du möjlighet att bidra till förbättring av det viktigaste vi har – vår miljö. Tjänsten är placerad på enheten Transport Hushåll under avdelningen Transport och Logistik.

Hur ser din arbetsdag ut?

Som Chaufför samlar du in och transporterar hushållsavfall eller jämförligt avfall i VafabMiljö-regionen. Insamlingsrutterna bestäms via våra transportledningssystem Future/Mobile. Som chaufför ansvarar du för att följa de dagliga rutterna från Mobile samt återrapportera och lägga upp eventuella avvikelser i systemet. Efter att rutten är klar ansvarar du för att varje fraktion (Restavfall och Matavfall) vägs in och töms, vilket görs på någon av våra anläggningar. Du ansvarar även för daglig bilvård av fordonet och att följa VafabMiljös ordningsregler.

Vem är du?

Du som söker har gymnasieutbildning inom ”Fordon och transport” eller har motsvarande erfarenhet, BC-körkort, YKB samt datorvana. Du är lojal mot företagets värderingar och visar aktsamhet för våra fordon. Som person är du självständig, tålmodig, har servicekänsla samt förmåga att kommunicera både internt och externt mot såväl kund som medarbetare. Det är meriterande om du har erfarenhet av transportledningsssystemet Mobile eller liknande, körvana av sidlastare och/eller baklastare har ett miljöintresse samt god lokalkännedom. Det är också önskvärt att du har intresse och kunskap av att reparera och laga enkla fel på våra fordon. Då arbetet delvis är tungt ställer det krav på god fysik.

Kompetenskrav:

  • Relevant gymnasieutbildning
  • BC-körkort
  • YKB
  • Datorvana

Det är meriterande om du har:

  • Miljöintresse
  • Körvana av sidlastare och baklastare
  • Erfarenhet av transportledningssystemet Mobile
  • God lokalkännedom

Vi erbjuder dig

VafabMiljö står inför en stor och rolig utmaning och erbjuder dig en intressant arbetsplats där vi vill att våra medarbetare utvecklas för att driva VafabMiljös utveckling. Här bryr vi oss om varandra och vår arbetsmiljö. VafabMiljö vill spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Heby/Isätra.

Om du vill veta mer om tjänsten

Frågor kring tjänsten besvaras gärna av enhetschefen Juhani Pyhälahti tfn 021-39 92 37.

Facklig företrädare är Anna Ryding, Transport tfn 010-48 03 360.

Så här ansöker du

Låter det här som en tjänst för dig? Alla ansökningar behandlas löpande. Du är välkommen att ansöka redan idag, dock senast 19 december.
Det gör du genom att sända ditt CV och ditt personliga brev till: info@vafabmiljo.se

Skriv ”Chaufför Heby” i ämnesrutan på mailet.