Panta på Återbruket Ängsgärdet i Västerås – invigning 8 juli

151012_0250_returpack_webb

Från och med fredag den 8 juli kl.10.00 kan du panta på Återbruket Ängsgärdet i Västerås.

Då invigs den nya storpantarmaskinen Pantamera Express. I maskinen tömmer du enkelt hela säckar med både burkar och PET-flaskor i ett fack. Maskinen räknar och sorterar panten på ett par minuter, därefter kan du välja att få dina pengar utbetalda till ditt PayPal-konto, via ClearOns (tidigare Kuponginlösens) värdekuponger som du kan handla för i din mataffär – eller att skänka panten till WWF (Världsnaturfonden).

Pantamera Express är ett resultat av ett samarbete mellan VafabMiljö Kommunalförbund och Returpack/Pantamera och förhoppningen är att den nya maskinen på Återbruket Ängsgärdet ska få Västeråsarna att panta mera.

– VafabMiljö jobbar ständigt med att öka tillgängligheten och göra det lätt för våra kunder. Att samarbeta med Returpack/Pantamera känns självklart och vi hoppas att ännu fler kommer panta mera. Till Återbruket kommer man för att återvinna och många har efterfrågat att även kunna panta sina flaskor och burkar här, säger Gunnar Weiring Verksamhetsutvecklare på VafabMiljö.

Välkommen på fredag att panta mera!

Så här använder du enkelt den nya automaten (YouTube-klipp)